Text

Arvika 2009: Elenette

Av Martin Sjölander

elenette-rockfoto

Kalle Berglund.
Foto: David Scherman, Rockfoto.nu

Trumsetet är gömt och i mitten på scenen står istället en Yamaha DX7. Efter några minuters väntan kommer de ut. Kalle Berglund med sina bundsförvanter som tillsammans blir Elenette. I publiken är medelåldern 18 år och även fast första låten inte är med på debutskivan Neurosor så börjar det svänga rejält på dansgolvet. De digitala trummorna med två saxofoner bildar tillsammans ett dynamiskt sound och det blir aldrig riktigt så där stelt som det brukar bli när man använder sig av backtracks.

När sedan Kalle börjar sjunga på låtar från skivan är det publiken som tar över. 1980-talisterna på plats kan alla texter utantill och allsång på Lyran känns som ett begrepp väl passande denna situation. Min teori om denna fascination till Kalles texter är att det på något sätt förenar 80-talisterna i publiken. Jag har svårt att tänka mig att den äldre generationen, typ Malena Rydell på DN, kan identifiera sig med de smått ironiska texterna. Det kan i alla fall Arvikapubliken och en halvtimme passerar alldeles för fort. Jag behåller min uppfattning om att Elenette står för den mest spännande popen i Sverige just nu, såväl på skiva som på scenen.

Publicerad: 2009-07-06 00:05 / Uppdaterad: 2009-07-06 00:48

Kategori: Arvika 2009, Festivaler 2009, Konsert

 

4 kommentarer

fint skriven text (men om medelåldern är 18 så är detju 90talister som hänger i publiken…)

Genomskinligt Oregistrerad 2009-07-06 13:06
 

Ja det var väl lite blandat 80 och 90-tal ;)

Martin Sjölander Medlem 2009-07-06 18:03
 

The new king of dynamic party sound?

Robert K Huselius Oregistrerad 2009-07-06 21:56
 

Jag vill poängtera, som den 70-talist jag är, att även vi kan gilla, och kan förstå ”de smått ironiska texterna”…

Man behöver inte vara 18-årig tjej med snedlugg för det.

SC Oregistrerad 2009-09-05 16:02
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig