Text

Oj vad jag saknat bob hund

Av Patrik Hamberg

bob hund
Jag fick aldrig, eller tog aldrig, chansen att se bob hund live när de gjorde en omstart förra sommaren. Jag minns inte hur nära jag var, men borde ha ansträngt mig mer. För när bob hund som enda band vid sidan av huvudnumret spelar på Arvikafestivalens största scen gör de en efterlängtad återkomst i mitt liv.

Jag kunde aldrig tro att jag saknat det här bandet så här mycket.

Bandet är på ett strålande humör och spelar för allt vad tygen håller. De blandar friskt av både gamla och nya melodier. Från Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk till Hörlurar. Sällan spelade älsklingar och nyfunna vänner.

jonas jonasson bob hund
Jonas Jonasson är extra sevärd med en präktig mustasch och upptäckarhatt där han står bakom sina synthar. Ändå känns det som det här är gitarrernas och kanske framför allt Conny Nimmersjös kväll. Han river och sliter och brottas med sin gitarr för att tvinga ur dem de vackraste skeva toner han känner. Det är, för att citera bandet självt, fantastiskt.

Thomas Öberg levererar minnesvärda citat så ofta att det är omöjligt att minnas dem alla, men här kommer några väl valda:

Jag är trött på melodier. Melodier är överskattat.

Nu känner jag hur svetten från era underkläder börjar hetsa mig här.

Lycka till era jävla winners.

Även om bob hund alltid varit ett politiskt band är de det tydligare nu än någonsin. Det är ingen som behöver fundera särskilt hårt när Öberg uppmanar oss att rösta i nästa val eftersom det är vi i publiken som ska förändra världen.

Välkomna tillbaka. Jag har saknat er. Vi ses snart igen.

bob hund tackar för sig

Publicerad: 2009-07-03 23:20 / Uppdaterad: 2009-07-03 23:20

Kategori: Arvika 2009, Festivaler 2009, Konsert

 

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig