Etiketter

Text

Santigold bäst med basen på max

Av Patrik Hamberg

santigold facial
Santigold ställer sig på den näst största scenen i Arvika flera timmar för tidigt för sitt och hennes musiks bästa. Stämningen är som väntat lite avslagen och även om publiktillströmningen är bättre än jag väntat så är det långtifrån fullsatt.

Hon börjar med några av sina fjösigare låtar som drar mer åt poprock än klubb och beats. Tack och lov går det snabbt över i det hon gör bäst, klubbig basmusik med sing-a-longa-refränger.

Solskenet lyser obevekligt in i tältet och hur mycket jag än försöker kan jag inte flytta mig till den mentala plats min kropp och hjärna skulle vilja vara på när Santigold står på scenen. Ursäkta om jag upprepar mig så snabbt, men känslan är återkommande.

Som bäst är det när hon rullar ut den tjockaste basen som slår små bucklor i bröstkorgen. När hon kör med Brooklyn Go Hard eller Unstoppable.

santigold background singer
Med sig på scenen har hon en trummor och bas-duo, en keybaordist/gitarrist/maskinist och två stenhårda körångerskor/danserskor som inte drar på munnen en enda gång under spelningen.

Riktigt uppsluppet blir det mot slutet när hon gör en cover av The Cures Killing an Arab och sen i den allra sista låten bjuder upp ett gäng fans för att dansa på scenen.

Intrycket från albumet kvarstår, Santigold gör sig bättre till beats än som poprockartist. Men hon hade jäkligt fina skor.
santigolden shoes

Publicerad: 2009-07-02 19:15 / Uppdaterad: 2009-07-02 19:15

Kategori: Arvika 2009, Festivaler 2009, Konsert

 

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig