Text

Arvika 2009: Röyksopp

Av David Drazdil

Röyksopp
Det är ett upplägg som egentligen inte borde fungera. Två norrmän bakom sina maskiner en basist och ett par gästsångerskor. Det är allt. Inga projektioner, filmer eller ens någon särskilt imponerande ljusshow.

Men när duon är Torbjörn Bruntland och Svein Berge och gästerna har namn som Robyn och Karin Dreijer behövs det inte. För även om musiken böljar upp och ner precis som på Röyksopps skivor lyfter samspelet mellan den euforiska publiken och den minst lika peppade duon spelningen till något alldeles extra.

Bitvis som när Robyn kliver in på The Girl and The Robot och när duon drar upp tempot och låter beatsen dominera så till den grad att det fullpackade jättetältet förvandlas till ett enda lyckligt armvevande raveparty.

Och då spelar detaljer som att deras låtkatalog egentligen inte är späckad av självklara dansgolvsdängor och att de dessutom lyckas göra en märkligt kort och söndermixad version av genombrottshiten Eple absolut ingen roll.

Den här kvällen fungerar precis allt och med tanke på publikresponsen och trycket skulle nog Röyksopp lätt kunnat fylla en ännu större scen.

Bättre betyg än så är svårt att få.

Publicerad: 2009-07-03 01:05 / Uppdaterad: 2009-07-05 18:12

Kategori: Arvika 2009, Festivaler 2009, Konsert

 

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig