Text

Arvika 2008: Cut Copy

Det är lika bra att säga det på en gång. Cut Copys spelning på Andromeda kan inte sägas vara annat än strålande. När jag gick förbi scenen strax före utsatt tid såg det ut som att australiensarna skulle drabbas av akut publikbrist, men bara en liten stund senare var hela backen, nu tack och lov utan bänkar, fylld.

Rent generellt är det svårt att komma undan med deras sorts elektroakustiska pop, utan att svänga mot det studentikosa eller käcka. Cut Copy klarar dock balansen med bravör. Dan Whitford och hans mannar utstrålar dessutom något för ett ganska hårt turnerande band något såpass ovanligt som genuin entusiasm. Det är svårt för både band och publik att hålla tillbaka i det fantastiska breaket runt 3.20 i Out There On The Ice. Hela Andromeda är överens.

Under en bra stund blir jag återigen den överentusiastiska, hoppande tonåringen. Men det varken kan eller bör hindras. Under Lights and Music tror jag inte ens att det är möjligt.

Förutom några få stunder till gitarrernas fördel är Cut Copy live en rent elektronisk företeelse. Och det är där de kommer till sin rätt. Det som på skiva är lite väl utdraget och tamt blir på scen en stor, kollektiv glädjebomb.

Martina Nordman

Publicerad: 2008-07-05 13:48 / Uppdaterad: 2008-07-05 14:15

Kategori: Arvika 2008, Konsert

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig