Text

Arvika 2008: Adam Tensta

Eboi och Adam Tensta - foto: Patrik Hamberg

Eboi och Adam Tensta.
Foto: Patrik Hamberg

Allvarligt. Vad är grejen med att göra hiphop på hårda och spikraka housebeat?

Visst, jag kan också se poplistepoängerna med They Wanna Know och kanske framför allt My Cool. Det är effektiva party starters, men när jag hör och ser en hel konsert där det mesta maler enligt samma formel blir det en befrielse när Tensta, Eboi, DJ Rooftop & Co skruvar ner och gör det riktigt söderntjockt i Bangin’ on the System. Större variation hade gjort showen gott. Nu blir det lite för mycket S.A.T.S av det hela.

Att Adam Tensta gör sin grej riktigt bra är det ingen tvekan om. Publiken är både högljudd och med på noterna trots att festivaldagen fortfarande är ung. Det är många händer i luften och allsången i My Cool är imponerande. Sen är det så klart lite roligt att Tensta drar upp biffen med skivbolaget K-werks som enligt Tensta inte har riktigt rent mjöl i påsen och dessutom ställer sig ivägen för en utlandslansering av It’s a Tensta Thing.

Om det sen beror på att ljudteknikern rattat ljudet för en publik med hörselproppar eller om det faktiskt är så att dynamiken i musiken är naturligt svag har jag svårt att svara på. Jag har trots allt bara lyssnat på Adam Tensta som singelmakare tidigare. Och jag tror nog att det fortsätter så.

basglas - foto: Patrik Hamberg
DJ Rooftop testar basen innan konserten drar igång.

Eboi och Adam Tensta - foto: Patrik Hamberg Eboi och Adam Tensta - foto: Patrik Hamberg DJ Rooftop - foto: Patrik Hamberg

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-07-04 16:21 / Uppdaterad: 2008-07-10 09:19

Kategori: Arvika 2008, Konsert

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig