Text

Arvika 2008: Looptroop Rockers

looptroop-rockfoto.jpg

Promoe.

Bild: Petter Brandt, rockfoto.nu

Att Looptroop har blivit Rockers och trio märks väl egentligen inte nämnvärt. De är fortfarande ett slipat liveband som vet hur en publik ska tas. Senaste albumet är så klart hyggligt i fokus (och ska jag vara ärlig tycker jag nog att det sänker tempot lite). Men de glömmer inte bort de gamla örhängena för det. Självklara Long Arm of the Law har klätts i delvis ny skrud och sys ihop med Ring snuten.

Topparna kommer i Bandit Queen och den första omgången extranummer när de plockar fram Promoes Long Distance Runner och These Walls Don’t Lie. Ja och senaste egna dragspelshiten The Building då. Jag gillar att de egentligen bara tar ett varv runt Embees instrumentpark innan Supreme lugnt konstaterar att: ”nä, så lätt blir ni inte av med oss”. Det är ett snyggt sätt att lösa den här lite löjliga ordningen med att gå av scenen och komma tillbaka.

Kanske är det därför det känns lite mer ärligt och uppskattande när de kommer tillbaka en andra gång. Det blir mer oväntat så.

Och den entusiastiska publiken är väl värd det. Det är kul att se att Looptroop Rockers drar så mycket folk. Och väldigt skönt att de lät bli att köra den vedervärdiga Livin’ on a Prayer. Jag hoppas ändå få se dem på en mindre scen. Inte för att de inte kan hantera den stora, men jag trivs bättre med Looptroop på klubb.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-07-05 23:37 / Uppdaterad: 2008-07-07 14:13

Kategori: Arvika 2008, Konsert

2 kommentarer

Bäst någonsin <3

DVSG Oregistrerad 2008-07-07 17:13
 

Fantastiskt bra band och håller bra live fortfarande. Men cosMIC är alltid saknad.

Jedi Mind Oregistrerad 2008-07-09 22:52
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig