Text

Arvika 2008: Saul Williams

Saul Williams - foto: Patrik Hamberg

Saul Williams med flera
Foto: Patrik Hamberg

Jag ber om ursäkt. För Amerika. Hårt. Kompromisslöst. Saul Williams. Niggy Tardust. Hårda digitala riff. I need a shotgun. Blå i ansiktet. Krigsmålad, med fjädrar i håret. I don’t want to be around you. Svettig. Basen fladdrar runt mig. Tungt. Bra.

Saul deklarerar som mellansnack. Beat/box. Jag tror ärligt talat inte jag velat höra förra turnén. Men det här, det är riktigt bra. En gitarr. En ljudmaskin och en synt. Och Saul. Han är hård.

We’re coming to you from New York and Los Angeles. Som att det vore något. Det han gjort med Niggy Tardust är att han plattat ut vägen. Visst, han har inte skrivit ett 360-kontrakt med Live Nation, men det han gjort istället är att han gått till sina fans och låtit dem betala eller inte. Musik som open source. Han kan bokas till Sveriges största musikfestival (ja, det där var en diss mot Peace & Love, Sweden Rock och Hultsfred).

Saul har patronbälten på t-shirten och kanariegula byxor. Det ser fånigt och fantastiskt ut. På Andromeda. Det är min scen i år. Liten. Lagom. Svinbra. Imorgon kanske jag borde abonnera en bänk även om det inte är något jag tror att jag vill se. För det är ju här det händer.

Saul Williams - foto: Patrik Hamberg Not Saul Williams - foto: Patrik Hamberg
Saul Williams - foto: Patrik Hamberg Saul Williams och CX Kidtronik - foto: Patrik Hamberg
Saul Williams - foto: Patrik Hamberg Saul Williams - foto: Patrik Hamberg

Kal Ström

Publicerad: 2008-07-04 21:24 / Uppdaterad: 2008-07-09 08:29

Kategori: Arvika 2008, Konsert

3 kommentarer

[...] Arvika 2008: Saul Williams [...]

Arvika 2008: The Hellacopters | dagensskiva.com Oregistrerad 2008-07-04 21:42
 

Saul gjorde min festival. Jag visste att det skulle vara hårt, men inte SÅ hårt.

Killen i bandet som spelade på trumsamplern var dessutom helt tossig i huvudet. I ett kort ögonblick av musikalisk ADHD hoppar han upp på mixerbordet och spelar genom att stampa på samplern.

Ja giller’t.

Erik Oregistrerad 2008-07-06 14:06
 

[...] Saul Williams och The Hellacopters, båda på Arvikafestivalen i somras. Avskedsspelningen med ‘Copters på Nöjesfabriken var en alldeles för märklig tillställning för att jag skulle kunna ta till mig den. [...]

Bäst och mest 2008 | dagensskiva.com Oregistrerad 2009-01-03 13:16
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig