Text

Arvika 2008: Bold Faces

Bra punkrock är man inte bortskämd med på Arvika. Stockholmsbaserade Bold Faces rådde bot på min abstinens och gjorde det med den äran! Tolv låtar på tio minuter hanns med och frenetisk rock har aldrig låtit så här bra. I samma ådra som C.Aarmé och Kid Commando tog bandet med den fåhövdade publiken på en åktur som ramades in av högoktanig rock där just tiden spelade en viktig roll. Bandet deklarerade redan i programbladet att de tänkte bjuda på låtar under minuten och jag är den första att applådera. Med ett räkneverk i en tv i förgrunden på scen som räknade ner från tio minuter skötte trion sig ypperligt och när tiden var ute bjöd de på ytterligare stämningshöjare i form av konfetti.

I rakt nedstigande led till Devo tar Bold Faces oss till grottmänniskostadiet igen och sättet de gör de på är otroligt uppfriskande. Kanske inte helt originellt men inte heller helt oävet. Där Bad Religion är ”den tänkande mannens punkrock”, för att citera Dave Mustaine, är detta raka motsatsen och just därför precis lika bra. Egentligen finns det inte så mycket att tillägga om låtarna, för de improviseras ofta där och då. Som sig bör på öppna scenen Jamobilen.

Festivalens hittills bästa upplevelse musikmässigt. Och då har jag inte sett Totalt Jävla Mörker än.

Publicerad: 2008-07-05 13:05 / Uppdaterad: 2008-07-05 13:05

Kategori: Arvika 2008

3 kommentarer

cold feces heter bold faces-coverbandet. närå. dåligt skämt.

mittens Oregistrerad 2008-07-07 14:16
 

cold feces…hahah, den var bra ;)

TJM är sopor, medelklassungar med arbetarkomplex.

Medlem 2008-07-07 15:20
 

[...] swedish music site Dagensskiva.com wrote really nice things about our gig at Arvikafestivalen! http://dagensskiva.com/2008/07/05/arvika-2008-bold-faces/ var addthis_language = ‘en’;var addthis_header_background = ‘#BEB4D7′;var addthis_header_color = [...]

Good review! | Bold Facesâ„¢ Oregistrerad 2010-03-14 11:03
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig