Text

Arvika 2008: The Hellacopters

The Hellacopters - foto: Patrik Hamberg
Det känns fortfarande lite smått overkligt att The Hellacopters tänker lägga av. För när de står på Arvikafestivalens största scen är det egentligen bara den totala överkörningen Saul Williams just levererat som hindrar dem från att vara världens bästa band.

Samtidigt förstår jag att Nicke Andersson och de andra kan känna att loppet är över nu. De har en så lång rad hits att det börjar bli svårt att variera showen. Ikväll håller de sig ganska nära ett greatest hits-set. Det är så klart aldrig dåligt, men samtidigt finns det jobbigt många låtar jag hellre skulle velat höra live en sista gång än, säg, I’m in the Band.

Å andra sidan lyckas de faktiskt gjuta lite nytt liv i en så pass söndertjatad låt som Toys & Flavours och just då undrar jag faktiskt om det inte borde finnas ett liv efter den här turnén. Men ok då. Det är över nu. Jag ska inse det. Så småningom.

Att Dregen dyker upp som gästartist i de två extranumren är väl inte att betrakta som en överraskning. Rapporterna har för längesen nått mina öron. Men visst är det skönt att höra Born Broke utdragen i ett par till synes oändliga jam. Och hur skulle en konsert med The Hellacopters kunna sluta på ett bättre sätt än med (Gotta Get Some Action) Now! med både Dregen och Strängen på gitarrer.

Det var så klart alldeles fantastiskt.

The Hellacopters - foto: Patrik Hamberg Kenny Hellacopter & Åskdregen The Hellacopters - foto: Patrik Hamberg

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-07-04 21:42 / Uppdaterad: 2008-07-10 09:28

Kategori: Arvika 2008, Konsert

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig