Text

Hultsfred 2008: Billie The Vision & The Dancers fredag 16:30

Billie The Vision & The Dancers förnekar sig inte. Med deras kabaréndie sätter de Teater i brand och den månghövdade publiken stämmer in i varje textrad om Pablo och Lily. Lars Lindqvists svengelska ord är gedigna, tilltalande och tillsammans med smittande refränger i i stort sett varje låt utgör de en massiv kraft svår att värja sig mot. Redan i lo-fidoftande The Beautiful & Fabulous, där Lars, Gustav Kronkvist och John Dunsö redan då utgjorde stommen, kunde man urskilja en påtaglig melodikänsla och detta påföljande band finslipar den känslan.

Med trombon, congas, fiol och den klassiska rocksättningen ger de publiken odödliga poppärlor och i Summercat sjunger publiken med så kraftigt att bandet borde vara stolt över sina åhörare. Det märks att bandet turnerat oavbrutet senaste tiden för samspelt är bara förnamnet. De låter alla i bandet ta lika mycket plats och interagerar med publiken föredömligt. Ja, rentav publikfriande!

Senaste plattan, I used to wander these streets, inspelad i Tambourine Studio med Tore Johansson visar också den upp ett band som utvecklats. För där tidigare skivor tenderat att vara något underpresterande hittar Malmöbandet ”sitt” sound. Borta är till och med den sparsmakade rytmsektionen och har ersatts med ett trumset, något jag efterlyst i bandets ljudbild länge.

Publicerad: 2008-06-14 13:32 / Uppdaterad: 2008-06-17 14:28

Kategori: Allmänt, Hultsfred 2008

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig