Etiketter

Text

Hultsfred 2008: Danko Jones torsdag 22:45

Det var med stort självförtroende denna kanadensiska trio äntrade Pampas. Att bandet de senaste åren tillbringat mer tid i Sverige (med påföljden att folk haft chans att se bandet otaliga gånger utöver detta gig) än i hemlandet verkade inte spela någon som helst roll. Publiken var med på noterna från första ackordet. Inte så konstigt heller, det är numera välkänt att riffmästaren Danko är en publikfriare av rang.

I och med Never too loud har ett nytt och lite mer avskalat sound jobbats fram och det verkar också ha lagts fokus på bandets låtsnickeri. Skrevrocken har fått maka på sig för en lite mer melodiös sida. På gott och ont. För det är ju bredbent rock de gör bäst och det är också bredbent rock publiken vill ha. Och de får det i omgångar. När bandet lägger in låtar från senaste given tappar spelningen fart.

Till ingens förvåning är det till de äldre låtarna bandet gör sig bäst. I Play the blues är det allsång i raden ”If you wanna know how to play the blues, get yourself a woman!” och Lovercall lämnar ingen oberörd. Sverigevännerna i Danko Jones gör sig dock bättre på en lite mindre scen. Visst, det är stor underhållning men den blir mindre ju större scen bandet spelar på.

Publicerad: 2008-06-13 12:02 / Uppdaterad: 2008-06-13 12:02

Kategori: Allmänt, Hultsfred 2008

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig