Text

Hultsfred 2008: torsdag

Chocken över att Byfolket inte är på plats framför Pampas i år har fortfarande inte lagt sig. När jag och Lundström äntrade festivalområdet för första gången för att se amerikanska Anti-Flag lyste vagnen med Smålandsrullarna med sin frånvåro. Kollega Kling på Aftonbladet upplyste oss bittert att de inte bemödat att komma i år, han hade till och med ringt Byfolket i Västervik för att få svar. Utan lycka.

Unga Shiloh från Göteborg gick upp på Stora Dans på den lite otacksamma tiden 18:00. Otacksam för att den krockade med Babyshambles på Hawaii. Jag och Avi Roig från It’s A Trap! delade publikutrymmet med uppskattningsvis 20 personer! Bandets atmosfäriska rock har tydliga drag av Mew och Kent och gjorde ändå det bästa av situationen och rodde hem giget med äran i behåll. Dessutom; Papercuts är en grym låt som förtjänar större utrymme.

Little Marbles, två unga tjejer med gitarrer, underhöll först på Stora Dans 17:00 för att senare spela för oss öldrickare på backstagescenen. Craig från Swedesplease tyckte det var ”charming”. Jag hade svårt att höra om det var på engelska eller svenska. Det var tydligen det sistnämnda. Med andra ord, inte min kopp direkt.

Utanför teaterladan under tiden Fujiya & Miyagi spelade fick jag nyheten jag väntat länge på. Division of Laura Lee har släpp på gång. Och det är fina I Made This som ger ut det, bolaget som bl.a. givit ut Quit Your Dayjob och Traktor. Det hade gjorts tre iPod:s med hela albumet för giveaways till, i tur och ordning, Zach de la Rocha, Dave Grohl och Josh Homme, de två sistnämnda spelar ju med sina band på konkurrerande huvudstadsfestivalen denna helg.

Ahlgrens pizza fortsätter för övrigt att erbjuda äckligaste maten. Jag lär mig tydligen aldrig.

Publicerad: 2008-06-13 12:45 / Uppdaterad: 2008-06-13 12:45

Kategori: Allmänt, Hultsfred 2008

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig