Text

Hultsfred 2008: Black Lips

black-lips_rockfoto.jpg

Black Lips på Atlantis.
Foto: Jesper Frisk, Rockfoto.nu

Man måste nästan älska en sjungande trummis. Och det har Black Lips.

Den amerikanska indierockkvartetten intog Atlantis, men kändes en aning malplacerade. Tältet svalde dem närapå och en spelning på Teater hade nog passat såväl bandet som deras musik bättre. Definitivt publikmängden.

Men bandet kändes hemtama trots den stora scenen och med så många olika ansikten bandet kan visa upp så behövdes den. Spelningen börjar med att gitarristen slår ner mikrofonstativet. De olika medlemmarna far sedan runt på scen i olika upptåg och man vet inte riktigt vad som skall hända.

Men bäst är trummisen. Med sitt yviga trumspel och det faktum att han sjunger gör honom till uppträdandets mittpunkt. Med rätta.

Här och där drar de på en rockdänga med grymt smittande gung och det är då det blir som bäst. De skruvade missljuden, som ändå är förvånansvärt nedtonade, är inte lika tilltalande. Men mixen däremellan fungerar definitivt. Ett trevlig upptäckt, onekligen.

Tomas Lundström

Publicerad: 2008-06-13 21:03 / Uppdaterad: 2008-06-14 11:31

Kategori: Hultsfred 2008, Konsert

2 kommentarer

Black lips är världens bästa band för tillfället och det ska låta trash.
Förresten kolla upp Alex Face

David Oregistrerad 2008-06-15 20:17
 

Dom skulle aldrig ha spelat på värdelösa atlantis, teatern eller stora dans hade passat dom mycket bättre som sagt. En grym spelning var det ändå trots tråkiga atlantis. Uppslutningen var fruktansvärt dålig, stället var närpå folktomt till en början, mycket konstigt tycker jag..

Tackar för tipset david!

Simon Saldner Oregistrerad 2008-06-16 19:11
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig