Text

Hultsfred 2008: Serj Tankian fängslar inte

serj_rockfoto.jpg

Serj Tankian spelade på Hawaiiscenen.
Foto: Petter Brandt, Rockfoto.nu

Det är ganska besynnerligt att mitt intresse för vad Serj Tankian företar sig vid sidan av System of a Down har varit i stort sett obefintligt. SOAD har jag länge hållit varmt om hjärtat, men Serjs solomaterial har jag faktiskt inte ens hört ännu.

Därför är det mig ganska egalt att han står på Hawaiiscenen i Hultsfred, men jag beslutade mig ändå för att släntra förbi avslutningen. Och det visar sig vara ett riktigt beslut. Serj, för kvällen klädd i vit frackhistoria och vit hög hatt, är inte riktigt den domptör man är van att se honom, att placera honom på Hawaii var av publikmängden att döma ett felbeslut och låtarna jag hör är inget som fastnar. Alls.

Så vi vänder på klacken, bara för att höra frontmannen annonsera att ”We’re gonna finish with some Kennedys for you” och dra i gång Holiday in Cambodia, varpå jag och sidekick Appelqvist givetvis bestämmer oss för att stanna kvar. Smått lysande faktiskt, och där och då är jag verkligen glad att jag är i Hultsfred.

Tog mig igenom Danko Jones hormonrock också, men därefter tog min energi slut och jag valde kudden framför Rage Against the Machine. Att det var rejält tryck rådde det dock inget tvivel om, det hördes ända bort till presscampingen.

Tomas Lundström

Publicerad: 2008-06-13 11:30 / Uppdaterad: 2008-06-13 15:49

Kategori: Hultsfred 2008, Konsert

2 kommentarer

Hurfan kan du välja att sova framför att se RATM? Du kan inte vara särskillt insatt i musik om jag får säga det själv.

Anton Oregistrerad 2009-06-24 00:46
 

Alternativt har jag aldrig varit så förtjust i Rage Against the Machine, hur kanon bandet än må vara.

Tomas Lundström Redaktionen 2009-06-24 08:46
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig