Text

Hultsfred 2008: The Process & Hästpojken

process.jpg

En rejäl dos hardcore var vad jag sökte när jag gick till Stora Dans och The Process spelning. Förhandssnack om Converge och Tragedy hade gjort mig rejält laddad.

Men vad jag fick var mer Refusedorienterad hardcore, som åtminstone med punkmått kan sägas vara smått progressiv. Inget ont i det i sig, men jag tyckte aldrig att bandet gick på knock riktigt och The Process fick inte mer än en kvart innan mitt intresse falnade och färden gick till Hästpojkens spelning.

hästpojken.jpg

Det finns en hel del människor i min närhet som blir oerhört provocerade av Hästpojken. Vanligen sådana personer som har en ganska definierad musiksmak. Och jag kan för mitt liv inte förstå varför. Hästpojken är ju så otroligt harmlösa, varför orkar man ens lägga energin på att avsky dem?

Personligen är Hästpojken inga favoriter, men heller inget jag tycker illa om. För mig är de ett tämligen ordinärt popband. Göteborgskopplingen hörs tydligt, men också en punkig ådra som kan härledas bak till band som Ebba Grön.

Troligen handlar väl avskyn i grund och botten om att de är väldigt populära för stunden. Den populariteten märktes dock knappt vid Atlantisscenen på Hultsfred. Tältet var uppseendeväckande tomt med bara tio minuter kvar till spelningen. Visserligen fylldes det snabbt på, men det där riktiga trycket som jag hade förväntat mig uppstod aldrig. Kanske berodde det på att bandet själva var tämligen avslagna och fick dras med tekniska problem, eller på det faktum att de verkar spela i varenda hörn av vårt avlånga land den här sommaren.

Bandets studsiga och skeva pop lyckades aldrig få i gång mig, men det blev väldigt uppenbart att det är tempo som bandet behöver. När tempot dalade blev stämningen snabbt sömnig.

Responsen var såklart bäst under Shane MacGowan, som var den sista låten jag hörde under den dryga kvarten jag var där, innan jag lämnade för att se briljanta Raised Fist. Fram till dess hade det i princip varit en transportsträcka, men nu lämnade jag nöjd. Jag fick vad jag ville ha i och med Shane MacGowan.

Tomas Lundström

Publicerad: 2008-06-13 16:56 / Uppdaterad: 2008-06-13 16:59

Kategori: Hultsfred 2008

4 kommentarer

Inte första gången jag läser en slags jämförelse mellan Hästpojken och Ebba Grön. Jag blir lika arg varje gång. Hur fan kan folk ens se dom ha nåt gemensamt. Ebba Grön som har gjort så mycket för svensk musik jämfört med ett enkelt skitband med två avdankade popkillar som inte kan skriva en vettig text. ”Nu är han full på liseberg”. Kom igen nu för fan. Inte nog med det så har dom nog världens sämsta bandnamn. Fy fan!

Mikael Oregistrerad 2008-06-14 03:32
 

Såg du arg skåning längst fram på Hästpojken-konserten? Enligt uppgift blundade han samtidigt som han sjöng med i den storslagna feskpunken.

Medlem 2008-06-14 07:48
 

Tjejen med cabben!!

NiklasV Medlem 2008-06-15 18:50
 

bara jag som trodde i ett halvår att dom sjöng ”cigg med kaffe” det är ju mycket rockigare haha

tarzan Oregistrerad 2008-11-05 22:42
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig