Text

Hultsfred 2008: Disco Ensemble lördag 00:30

Oftast brukar Hultsfred slå huvudet på spiken när det gäller bandpresentationerna i programbladet. Så är icke fallet i texten om Disco Ensemble där de blir kallade Millencolins finska motsvarigheter, vilket är helt missvisande. Mot bakgrunden att jag har sett bandet en gång tidigare på Malmöfestivalen kunde jag bortse från detta och drog med Lundström på en dos finsk posthardcore.

Förhandssnacket gjorde gällande att bandet tuffat till sig ytterligare på nya given Magic recoveries och av det lilla jag hade hört innan festivalen kan jag bara instämma. Redan i gigets öppningsspår rasade bandet ut på scen fullkomligt övertygade att kunna rasera Teater och jag går igång på det. Totalt.

Förra skivan First aid kit, som innebar ett smärre genombrott för bandet, hade sina guldkorn där de snyggt blandade elektroniska inslag med högklassiga breakdowns och rens. Detta har nu förfinats och resultatet är bländande. Bad luck charm, första singeln ut från nya skivan, dyker upp redan som andra låt och de fortsätter efter den med hitlåten We might fall apart som genererar stor allsång och sen fortsätter kvartetten på samma inslgna hardcorespår.

Att paralleller lätt kan dras till Refused och mästerverket The shape of punk to come är i sig ett litet minus, men å andra sidan så finns det sämre band och skivor att influeras av. Dessa Helsingforskillar gör det dessutom med en sådan finess att det kan bortses från.

Publicerad: 2008-06-15 20:18 / Uppdaterad: 2008-06-15 23:28

Kategori: Hultsfred 2008

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig