Noterat

Rockparty vs EMA & Luger: Hultsfred vs Way Out East?

På aftonbladet.se spekuleras det i en artikel om att EMA Telstar och dotterbolaget Luger planerar att starta en ny festival på universitetsområdet i Stockholm som ska gå av stapeln samma helg som Hultsfredsfestivalen. Aftonbladet chansar på att den får namnet Way Out East (efter fjolårets succé med Way Out West). Rockparty är så klart inte särskilt glada över nyheten.

Rockparty är en ideell förening, Ema Telstar och Luger tillhör det amerikanska bolaget Live Nation. Vi slåss mot en mediemogul. Men vi tänker inte ge upp.
- Per Alexandersson (Rockparty) till Aftonbladet.

(Via: Rockfoto.nu)

Patrik Hamberg

Publicerad: 2008-01-03 13:07 / Uppdaterad: 2008-01-03 14:22

Kategori: Hultsfred 2008, Noterat

39 kommentarer

Trist att Aftonbladet tagit ställning långt innan det kommit något officiellt från EMA eller Luger. Att Rockparty blir sura kan man förstå men å andra sidan lever de bara på sitt namn numera och skiter egentligen i sina besökare! Det visar sig bla i att de numera är konkursfärdiga och mycket mer står på spel, för om EMA:s ev festival blir av och snor 10% av förra årets besökare går Hultsfreds festivalen definitivt i konkurs!!

Nä fram för en ny festival, vi har ingen i Stockholm värd namnet just nu och ta fram världsartister på en schysst scen! Varför brottas i leran i en ort knappt värt namnet när man kan få artisterna hit till stan?

// Från en trött fd Hultsfredbesökare som nu ger f-n i ”lerhögen med för många kockar!”

Ingemar S Oregistrerad 2008-01-03 13:57
 

Stadsfestival utan camping – nej tack. Jag tänker fan inte vika mig för några brats från Sthlm.

mady Oregistrerad 2008-01-03 14:23
 

Håller med. Slipper man åka till mörka Småland är det bara bra. I Stockholm kan man ju sova i egen säng och åka hem när det blir trist eller regnar.

Stopp i Grytan Oregistrerad 2008-01-03 14:28
 

Själv ser jag det precis tvärtom, varför centralisera musikutbudet ytterligare? Stockholm får väl redan sin beskärda del ”världsartister”?

Inbillar mig dessutom att det fortfarande finns en kärlek till musik hos Rockparty, särskilt med Alexanderssons uttalanden på sista tiden i färskt minne, om att det har blivit för mycket business på Hultsfred. Framtiden får väl utvisa om det stämmer.

Och vad är oddsen att EMA skulle ta i ett band som storleksmässigt skulle passa på Stora Dans eller Teater ens med tång? EMA handlar bara om siffror och volymer.

Tomas Lundström Redaktionen 2008-01-03 14:29
 

I princip tycker jag bättre om Rockparty än EMA. Jag gillar också landsortsfestivaler bättre än stadsfestivaler. Men tyvärr har ju artistbokningarna på Hultan de senaste åren varit minst sagt usla. Fast om de skulle boka bra artister i år är det inte alls uteslutet att jag åker dit igen.

Medlem 2008-01-03 14:57
 

Halva grejen med att åka på festival är ju att komma iväg hemmifrån. Att få leva ett fiktivt liv för några dagar. Man träffar inte i närheten av lika mycket kul folk under stadsfestivalen som gamla hederliga campingfestivaler! Dessutom håller jag verkligen med Tomas. Jag älskar Stockholm, och det stora musikutbudet där, men det är väl bättre att sprida musiken och kulturen i allmänhet runt om i landet? Det är ju trots allt inte alla som bor i vår vackra huvudstad.

Anna Oregistrerad 2008-01-03 15:45
 

Jag menar inte att det måste vara en Stockholmsfestival som tar över men utbudet på Hultfred är minst sagt uselt och verkar i min smak inte bli bättre i år! De festivaler jag besöker i sommar kommer vara Way out west som är en superfestival och Arvika samt Roskilde. I min värld har alla dessa idag betydligt bättre och trevligare festivaler än Hultsfred som numera bara är dyrt, tråkigt och utan super artister….

Ingemar S Oregistrerad 2008-01-03 15:51
 

Jag kan hålla med om att de senaste åren inte har varit några toppenår när det gäller bokningar på Hultsfred. Framförallt inte när det gäller större internationella bokningar. Däremot tycker jag att de mindre scenerna har haft mycket bra att erbjuda. Förstår dock om det inte räcker för många. Men i år tycker jag att det ser ganska lovande ut. Jag kommer att se 3 av 5 artister i det första släppet vilket för mig är en bra procent! Men smaken är ju olika. Blir nog Roskilde, Hultsfred, Arvika för mig i år. Är lite peppad på att åka till nån större festival i England eller så också. Holland kanske…

Men jag tycker att det är trist att man börjar försöka konkurrera ut varandra. Känns inte som att det är det den svenska musikbranschen behöver. Snarare tvärt om – fram för fler samarbeten!

Anna Oregistrerad 2008-01-03 15:59
 

vad är oddsen för att de positiva oreggade jobbar på rockparty?

Medlem 2008-01-03 17:03
 

Hahaha, jag jobbar i alla fall inte på Rockparty och det är väl mer eller mindre bara jag som varit positiv? =)
Har dock bott ett par år i Hultsfred, så lite partisk kanske jag är.

Anna Oregistrerad 2008-01-03 17:16
 

Förresten är jag också skåning, däremot en glad sådan. =)

Anna Oregistrerad 2008-01-03 17:17
 

Det är till att jobba hårt för en del i sommar ser jag! Både Arvika och Roskilde! Samma helg! Pappa betalar helikoptern? Släng in Bruce Springsteen också för en trippel!

cleaner Oregistrerad 2008-01-03 17:23
 

Klart Stockholm ska ha en stor festival. Eller åtminstone någon plats i Mälardalen. Vi snackar ju trots allt om Sveriges demografiska mittpunkt. Skulle vara mer hållbart ur fler perspektiv, inte minst det logistiska. En festival i närheten av Stockholm och Arlanda skulle bl.a. ha en mindre negativ klimatpåverkan då transportsträckor för publik, artister och leverantörer skulle kortas drastiskt.

För mig har det länge varit en gåta att ingen försökt/lyckats etablera en stor festival här.

Men, det finns ingen logik i att festivalen ska läggas samtidigt som Hultsfred. Det finns plats för fler aktörer. Dessutom är det stabilare väder och skönare på alla sätt i slutet av juli/början av augusti. Ge mig gärna Way Out East. Det är fanimej dags nu!

Fredrik Welander Medlem 2008-01-03 18:19
 

Samerna då?

Kal Ström Redaktionen 2008-01-03 18:47
 

Klimatkortet, puhh.

Medlem 2008-01-03 19:00
 

det finns många festivaler i sameland redan.

Medlem 2008-01-03 20:11
 

festivaler borde ligga i den logistiska medelpunkten i Sverige = Jönköping; det är ingen slump att El-giganten har sitt centrallager där och att speditionsföretagen trängs; det är inte långt till någon stad söder om Gävle; dessutom större än byhålorna vi är vana vid.

Medlem 2008-01-03 20:43
 

festivaler borde inte ligga i sverige överhuvudtaget. långt till allt.

Medlem 2008-01-03 21:29
 

i sveriges mitt borde alla festivaler läggas. Östersund alltså. En ordentlig festival på en flotte mitt ute i Storsjön är vad jag förespråkar!

Medlem 2008-01-03 21:45
 

Jönköping har redan en jättefestival, de är nog inte så sugna på en till. Örebro borde passa bra, av de skäl watcher och Welander anger.

Medlem 2008-01-03 21:48
 

Oförsvarbart o klantigt av Per Alexandersson,
att sätta sig i knät på AEG Live (som är ungefär som EMA/Live nation) en mediemogul!!!
och göra ”Hultfredsfestivalen” till en svag bricka i ett stort krig, och ha mage att kaller lite ideel förening OTROLIGT!!
Per A. du kommer att förlora och Hultsfred är tyvärr forever gone!
igentligen rätt åt Er då er tuppkamm vuxit för hög,
med alla j-la politiker o annat skitfolk backstage
som Ni prioritera!!

Lasse

Lasse Oregistrerad 2008-01-03 21:53
 

ja örebro!!

kala mig Oregistrerad 2008-01-03 21:59
 

Nää, de går aldrii

Medlem 2008-01-03 22:40
 

Nja. I just den här tråden behövde vi inte gå in från kontoret och lägga några anonympositiva inlägg själva. Men hade inte typ alla haft semester den här veckan hade vi brakat in 100 000 inlägg eller nåt i den stilen.

Durmer Oregistrerad 2008-01-04 00:05
 

En riktig Way Out East borde förstås hamna i Visby. Eller, för att vara riktigt fett way out, i Östergarn/Katthammarsvik.

Medlem 2008-01-04 01:04
 

Har kollat upp vad Lasse menade och ser att AEG är den största konkurrenten till LIVE/EMA wolrdwide!!!! Så mycket för Rockpartys snyfthistoria!!!!! Jag kanske var otydlig, jag väljer mellan Arvika och Roskilde… Bruce skulle jag vilja se så om någon har en biljett över så.. tyvär omöjligt svårt att¨få se så det blir en festival istället!

Ingemar S Oregistrerad 2008-01-04 07:49
 

Ska den hamna riktigt way out east ska det vara på Svenska Högarna som är den ostligaste punkten i Sverige… Annars röstar jag också på Visby eller Östersund även om båda har bra festivaler redan. Jönköping? Den killen måste ha missat många Geografilektioner för även om centrallagret ligger där beror det bara på att merparten av deras butiker ligger i Södra Sverige!

Ingemar S Oregistrerad 2008-01-04 07:51
 

Fan vad fint om detta stämmer. 5 minuters gångväg till ”festivalområdet” när man vill hem och sova eller gå på en riktig toalett. Det kan tamefan inte bli bättre. :)

RONNA Oregistrerad 2008-01-04 08:31
 

Ostligaste punkten i Sverige är inte Svenska högarna utan ön Kataja utanför Haparanda. Tror det kunde vara kul med festival där.

 

Ostigaste punkten i Sverige är ju Burträsk.
Det har jag lärt mig på reklamteve.

Medlem 2008-01-04 14:38
 

Oavsätt vad man tycker om kräla i lera så är det SKIT KASST av Live Nation (EMA & Luger) att strategiskt lägga en festival SAMMA helg som Hultan. Finns bara ett syfte med att lägga en festival den helgen, och det är att sänka Hultan. Det måste finnas en annan helg välja göra en festival i Sthlm.

Visst är markanden fri, men en arragör som Live Nation borde veta bättre än att inte försöka motarbetat så viktiga arrangemnag som t ex Sveriges viktigaste festival/branchträff bara för de har vågar säga ifrån till den kristna högern i USA.

Vad är nästa steg? konkurrera ut Arvikafestivalen, Kulturbolaget eller Storsjöyran nästa gång arrangören inte dansar efter efter Thomas Johanssons & Ola Broqvist pipa.

Har mycket svårt att tänka mig att bara var frågan om pengar när Ola & Thomas började arrangera konserter en gång i tiden. Har de bytt ut sina musikhjärtan mot spargrisar.

Tycker snarare att de två borde för en gångs skull ta semester den helgen för att åka som besökare på Hultsfredfestivalen för att påminna sig om varför de började med denna branch en gång i tiden: ”för att de är kul med musik!”

detta sätt kan inte vara ett kul sätt för Thomas & Ola att jobba med musik.

Thrash Metal is the demon child of punk Oregistrerad 2008-01-04 14:58
 

way out ost?

Det är flataklacken som är sveriges mittpunkt gecko, hur många gånger ska jag behöva upprepa det? Du ska inte undervisa i geografi hoppas jag.

Festivaler tenderar ju att vara bättre desto färre stockholmare som närvarar. alltså borde långt från stockholm vara någon slags kvalitetsstämpel. fast bara om det inte blir för nära göteborg.

Urkult i Näsåker är en grym festival förresten, ont om t-shirtförsäljare och langos-vagnar och rolig musik.

Medlem 2008-01-04 14:59
 

Jag vänder mig å det grövsta mot att Sthlm är Sveriges demografiska mittpunkt. Tar man en cirkel o placerar i Jönköping som går ca. 30-35 mil åt varje håll så bor där i runda slängar 7 miljoner invånare. Samma cirkel med Sthlm som mittpunkt når upp i ca 4.5 – 5 miljoner.

Sålunda har watcher of the skies en poäng i att en stor festival i Jönköping vore idealiskt ur demogafisk och logistisk synvinkel (och att jkpg har en jättefestival…eh var då?)

Och eftersom även Köpenhamnsregionen ligger inom ”cirkeln” så tillkommer även 1.5 miljon danskar också ;)

dekman. Oregistrerad 2008-01-04 15:22
 

dekman>> Sorry, blandade ihop Jönköping med Mullsjö
Sveriges demografiska mittpunkt ligger förövrigt nära Hjortkvarn (Hallsbergs kommun).

Medlem 2008-01-04 21:12
 

Då kommer inte universitetsnördarna på Hultsfred. Skada.

Moonbat Medlem 2008-01-05 01:16
 

Så jävla illa! Stockholmsidioti!
Det kommer inte gå runt för East way out! Stockholmare är så förbannat snåla!

Rickard Oregistrerad 2008-01-07 10:59
 

Den enda anledningen till att Way out East är inplanerad samma helg är för att Ema blev arga när de slutade samarbeta med Rockparty och därav försöker slå ut en av Sveriges äldsta festivaler. Det har ju blivit något av ett kulturarv för ungdomar att åka till Hultsfred, och det borde i alla fall fortsätta att vara där.
Lägg Way out East någon annan helg!

Jakob Oregistrerad 2008-01-09 10:21
 

På Lugers forum nekar de till att W.O.E. skullen vara något som är planerat, men att det inte på något sätt är omöjligt att något av deras evangenang någonsin krockar (ungefär).

::::Mr L:::: Oregistrerad 2008-01-09 12:53
 

bajamajorna och leran är en del av festivalen och man viker sig inte för lite regn. en festival utan camping är ingen riktig festival, då blir dte bara som en vanlig konsert!! man ska få se ut o gå runt som faan man vill, så är dte iallafall på hulsfredsfestivalen. och ema o luger kan ju ta sig i röven om dom tror att dom kan konkurera ut hultsfred! musiken är inte hela festivalen. stämningen spelar en stor roll. Hultsfredsfestivalen är som en enda stor familj och det skulle vara förjävligt om den splittras. Om man nu så gärna vill gå på en riktig toa eller sova i en riktig säng behöver man inte vara på festivaler överhuvud taget. då kan man gå på gamla enkla konserter. eller så kan man betala 5 spänn för att gå på en riktig toa i hultsfred. I stockholm finns det tillräckligt mycket annat att göra men hultsfred har nästan alltid förknippats med sin stora festival och är inte mycket utan den. ni som inte vet vad festivallivet innebär kan ju gå på den där stadsfestivalen och gå på era vackra toaletter och sova i era rena fina härliga himmelsängar.

fella Oregistrerad 2008-02-01 15:38
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig