Artikel

Arvika 2007: Historia och framtid

Arvikafestivalen. Ett kärt återseende, onekligen. Tyvärr är det lite för offside från Vetlanda sett för att jag ska åka fler gånger än jag har gjort. Tre stycken har det blivit och det har varit trevligt alla åren.

Jag minns när jag såg Nasum göra en lika fantastisk spelning på Lyran som de alltid gjorde, jag minns The Accidents glädjerus på samma scen när de delade ut rosor till publiken och jag minns My Dying Brides magiska spelning på Apollo. Loosegoats morgonspelning 2001 var också helt fantastiskt.

Jag förlade en hel lördag på campingen ett år, men kom hem med ett stort sug att kolla upp Opeth på allvar och det är en kärlek som inte har lämnat mig sedan dess. Monos, Disco Volantes och Theatre of Tragedys spelningar på Andromeda var grymma. Burst, som fick gå före Kraftwerk. Ett bra val i slutändan, konserten var fantastisk.

Jag köpte skitbilliga folköl på någon stormarknad inne i själva Arvika något år, jag åt en smått fantastisk hotellfrukost på en restaurang vid torget ett annat och jag skrålade med bland tälten i Dan Berglunds De mördades fria republik. Kanske alla tre åren. Patrik Hambergs kommentar en sen natt eller tidig morgon, välj själv, om att ”Musik är överskattat. God natt!” med ett leende från öra till öra är också minnesvärd. Och så alla bekantskaper, så klart. Jag hoppas jag springer på dem allihop i år också.

Som vanligt har jag tryckt in för många band som ska kollas upp, om än bara för en stund. Förmodligen kommer ett gäng av dem få stryka på foten, om inte annat så för trelåtarnsregeln. Men så är det.

Undantaget är lördagen, men jag kan inte hitta något jag egentligen vill se utöver Pain på hela dagen. Märkligt, men jag antar att kollegorna kommer att ge mig lite lördagstips att kolla upp.

Snart bär det av. Men först är det två dagars jobb och en speedwaymatch i Västervik att beta av.

Torsdag
18.00 Maia Hirasawa (Andromeda)
19.00 Vomitory (Lyran)
20.00 Wendy McNeil (Andromeda)
21.40 Damien (Campingscenen)
23.30 Front Line Assembly (Apollo)
02.30 Hans Appelqvist (Andromeda)

Fredag
14.30 Miss Li (Lyran)
19.00 Dark Tranquillity (Apollo)
20.30 Nine (Andromeda)
21.40 Dorlene Love (Campingscenen)
22.00 Memfis (Lyran)
22.30 In Flames (Vintergatan)
01.00 Keep of Kalessin (Lyran)

Lördag
17.30 Pain (Vintergatan)

Tomas Lundström

Publicerad: 2007-07-09 23:07 / Uppdaterad: 2007-07-09 23:11

Kategori: Artiklar, Arvika 2007

4 kommentarer

det glädjer mej att du ska se miss li och dorlene love! finns hopp om dej oxå tomas.

men du glömde en sak. jag rekommenderar å det varmaste att du mellan in flames och det där andra tramset pallrar dej iväg till campingscenen och tittar på ELIAS 00.00!

Medlem 2007-07-10 13:40
 

Vi får väl se, ingenting är ju omöjligt. Men ”det där andra tramset” tänker jag verkligen inte missa.

Tomas Lundström Redaktionen 2007-07-10 13:51
 

Nej, missar du Keep of Kalessin så får du skämmas lite Tomas! :)

Jarno Oregistrerad 2007-07-10 14:03
 

MISSA INTE DORLENE LOVE!

Suveränt band, vars bästa spelning var på ett 25-års kalas i Slussen, Kungsör, för några år sedan.

Sågs två gånger under Peace&Love som var nyligen. ”GYPSY- DISCO-PIRATE-PUNK!”

Johnny Wave Oregistrerad 2007-07-11 09:52
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig