Text

Basutbudet och vänner - Damn! stjäl showen

Under den tidiga kvällen i Arvika äntrar Mackan Price som Basutbudet den allra minsta scenen – Jamobilen. Med sig har han polaren Max Peezay och Mapei som redan stått vid Timbuktus sida. De värmer publiken som precis kommit ur ett försiktigt regn med ett ganska löst hållet set. De blandar vilt låtar ur sina respektive kataloger och Mapei envisas med att fresstyla. Tempot går upp och ner ganska friskt. Så länge Max och Mackan står längst fram flyter det fint. Det märks att de spelat tillsammans ofta och förr.

Samtidigt som Mapei tar över showen totalt varje gång hon tar över micken sladdar det också betänkligt. Det blir mer av rep och flams än sväng. Freestyle i all ära, men så kul är det inte.

Efter lite drygt en halvtimme vänder det. Damn! kliver upp på scenen. Först i liten trupp och efter ett tag i full styrka med Chords och Timbuktu i släptåg. Det blir som en lång lycklig efterfest till spelningen på största scenen tidigare under eftermiddagen. Materialet spänner från Gott folk till Jamie Lidell-covern Mutliply via (tror jag) Martelli Tapes-material. Det är så klart alldeles strålande fantastiskt trots att hela sällskapet är hyggligt runda under fötterna.

Efter ännu en dryg halvtimme kör Mackan, Max och DJ:n jag missade namnet på ett set med det bästa från de båda nysläppta skivorna med Basutbudet. Hårt sväng mellan funk, techno och hiphop. Det svänger hårt, men jag har ändå lite svårt att tända om efter Damn!-överraskningen och lyssnar på de sista spåren från presstältet.


Damn tolkar Multiply

Patrik Hamberg

Publicerad: 2007-07-12 20:41 / Uppdaterad: 2007-07-12 20:54

Kategori: Arvika 2007

3 kommentarer

Kors i taket, Patrik hyllar timbuktt!

Medlem 2007-07-12 20:55
 

Max Peezay, det är han som reppar Finland, eller hur?

Medlem 2007-07-12 22:11
 

ja. finnjävlen från fjärde världen som han också kallas.

Medlem 2007-07-13 10:49
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig