Text

The Tough Alliance tog emot folkets jubel

Etiketter

Det börjar bli allt svårare att skriva om The Tough Alliance nu när vi nått fram till sommaren 2007. Jag är inte särskilt förtjust i tanken och försöken att intellektualisera det de gör. Allt är egentligen ganska enkelt. Lättilgänglig och flyktig popmusik för en dansande massa.

När The Tough Alliance återvänder till Arvikafestivalen får de spela på den näst största scenen, ett tält fyllt till bristningsgränsen av en entusiastisk publik som dansar och sjunger med i de få refrängstarka spåren. TTA har lämnat det förgångna och spelar inga av de gamla hitsen. Istället blir det upp till First Class Riot och Neo Violence att leda folket.

Personligen är jag inte riktigt lika förtjust i de senaste låtarna som de tidiga. Det hedrar dem ändå att de vågar låta bli gamla säkra kort. Att de verkligen låter saker stanna på sin plats och gå framåt.

Efter ungefär 20 hastiga minuter är festen över. Det där riktiga upplopet hinner aldrig ta fart. För det är avståndet mellan artister och publik lite för stort i det här formatet och att ljuset mest ligger på bakifrån arbetar inte till duons fördel. TTA blir inte riktiigt lika mycket i ansiktet som på en mindre scen.

Publiken jublar ändå glatt men många blickar ser också lite förvirrade ut när det plötsligt är över lika snabbt som det började.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2007-07-14 12:32 / Uppdaterad: 2007-07-15 20:05

Kategori: Arvika 2007

9 kommentarer

street violence…neo-violence heter den väl?

antz Oregistrerad 2007-07-14 13:07
 

Så går det när man inte orkar dubbelkolla titlar. Du har säkert rätt. Jag ska ändra.

Patrik Hamberg Redaktionen 2007-07-14 13:35
 

Du orkade inte kolla upp det nu heller, eller?

Medlem 2007-07-15 20:04
 

Jodå. Jag skrev bara en html-tag fel så att hela titeln försvann istället.

Patrik Hamberg Redaktionen 2007-07-15 20:06
 

Den där Kal och hans tekniska påhitt som sätter käppar i hjulen för normalt folk.

Medlem 2007-07-15 22:28
 

I reckon TTA are the most original bunch of wonderfully beautfil act to come out of sweden, and you know, i think you should love than hate so get on it and stop hating, this lot are more wonderous than most in your nagative country!

JC Oregistrerad 2007-07-15 23:22
 

Kanske det sämsta jag upplevt i mitt liv, Amy Diamond är tom mindre töntig.

CarlT Medlem 2007-07-28 00:40
 

Alla ni som inte älskar kommer att sakta förgås. Inte fort utan sakta som stenen vid strandens kant, medan vågorna slår mot land är det till tonerna av världens vackraste band. Kärleken har aldrig varit mer smärtsam.

fläskläpp Oregistrerad 2007-08-13 12:05
 

”Lättilgänglig och flyktig popmusik för en dansande massa.”

bara så fel.

blank Oregistrerad 2008-07-27 18:08
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig