Artikel

Höjdpunkterna är få, men här kommer mitt spelschema

Ett snabbt hoprafsat och preliminärt spelschema för besöket i Arvika. Som vanligt är det ganska ont om band jag verkligen vill se (Arvika har aldrig varit nere med funken). Å andra sidan har jag varit på de flesta festivalerna och alltid haft trevligt. Allt sitter inte i den förväntade musiken.

Torsdag

Jag har egentligen inga illusioner om att hinna se de första namnen på listan. Jag vet fortfarande inte säkert om Damn! kompar Timbuktu eller inte. För min egen del spelar det inte så stor roll, jag har sett kombon så många gånger att det nästan vore välkommen omväxling att se Timbuk backad av DJ Amato allena. Dagens två viktigaste spelningar är med Basutbudet & Co och Nouvelle Vague. Hade gärna sett Vomitory också, men där är årets enda krock. När Hans Appelqvist kliver på har jag säkert somnat…

13:00 The Scrags (Lyran)
14:30 Yo yo yo Acapulco (Lyran)
16:00 Timbuktu (Vintergatan)
19:00 Basutbudet, Max Peezay & Mapei (Jamobilen)
22:00 Bloc Party (Vintergatan)
00:30 Nouvelle Vague (Cassiopeia)
02:30 Hans Appelqvist (Cassiopeia)

Fredag

Svenskindiedagen. Det ekar ororväckande tomt i programmet och det enda jag verkligen måste se igen är TTA. Tveksamt om jag klarar att hitta samma pepp igen. LDoA åker med mest för att jag aldrig sett dem. Shout Out Louds har jag bara sett en gång tidigare och eftersom jag trots allt är lite småsvag för deras glada Cure-pop kan jag väl ändå släntra förbi? Laakso levererade stort ifjol och jag ser fram emot att se dem igen.

13:30 Last Days of April (Andromeda)
16:30 Shout Out Louds (Apollo)
18:00 Laakso (Andromeda)
00:00 The Tough Alliance (Apollo)

Lördag

Dagens lista innehåller fem svenska artister jag aldrig sett live och heller inte riktigt hittat fram till på skiva, radio och filer. Men jag är fortfarande nyfiken på allihop och vill gärna ge dem ännu en chans att nå fram till mig.

13:00 Midnight Monkeys (Lyran)
18:00 Tingsek (Andromeda)
19:00 Emmon (Orion)
20:00 Air Bureau (Orion)
22:30 Zeigeist (Andromeda)

Patrik Hamberg

Publicerad: 2007-07-11 12:19 / Uppdaterad: 2007-07-11 12:25

Kategori: Artiklar, Arvika 2007

3 kommentarer

Bloc Party är såklart ett måste. Minst lika gärna hade jag sett Zeigeist iofs.

Agnes Arpi Medlem 2007-07-11 17:16
 

midnight monkeys. jag har haft två upplevelser med dem. #1 var deras spelning på ”MegafeZtival” (inför hela 7-10 personer!!!) och #2 är någon musikvideo när de sprang ifrån kameran.

#1 var ytterst rolig, #2 mindre så.

Medlem 2007-07-11 17:55
 

Jag har sett Monkeys på Debaser Slussen ett par gånger. Då är det alltid apmycket med folk. Såg inte Mega och inte heller Arkiva. Men nästa gång dom spelar på Debaser är jag där.

Helene Oregistrerad 2007-08-16 17:29
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig