Text

Nouvelle Vague - Bara ett vanligt coverband

Etiketter

Inför festivalen var det spelningen jag såg fram emot mest. Jag skrev om den sant mjuka musiken och avkoppling från larmet. Riktigt så böev det inte. I min mobiltelefon hittar jag anteckningar från konserten som säger ”det är svårt att spela sant mjukt” och ”lite väl hårt”. Visst är hårt lite av en överdrift i sammanhanget, men känslan efteråt är ändå den av ett möte med ett helt vanligt coverband.

Stundtals är det ändå nästan så bra som jag hoppats. Som när de gör en perfekt Blue Monday, en försiktigt svängig Guns of Brixton och den mäktiga allsången i Love Will Tear Us Apart som får avsluta huvudsetet. A Forest är så klart som klippt och skuren för publiken i Arvika, samtidigt som superhiten Too Drunk to Fuck dras ut lite för länge.

Jag önskar att de plockat ner ännu mer och kört materialet i supersoft sköljmedel. Den här kvällen tar de i lite för mycket. Den verkliga konsten ligger i att våga vara mesig. Under torsdagen stod inte Nouvelle Vague för den mesigaste stunden.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2007-07-13 11:27 / Uppdaterad: 2007-07-13 11:27

Kategori: Arvika 2007

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig