Lördag

Höjdpunkterna inför Arvikafestivalen

Campingen i Arvika är till skillnad från Roskildes fortfarande torr.

Efter regn kommer solsken. Det får vi sannerligen hoppas när redaktionen sätter sig i bilen för att besöka Arvikafestivalen nästa vecka. En festival som lyckats med att få flera delar av redaktionen att jubla och till och med avsäga sig löftet att aldrig åka på festival igen. Nedan följer ett spelschema med det vi ser fram emot mest.

Vomitory (Lyran, torsdag 19.00)
Vomitory är nästan att betrakta som ett lokalband på Arvikafestivalen och det ska bli sjukt kul att se dem på värmländsk mark. Förhoppningsvis river de av både Revelation Nausea och Rotting Hill. (Tomas Lundström)

Nouvelle Vague (Andromeda, torsdag, 00.30)
Är det något de flesta svenska festivaler saknar är det bossa på franska. Den sant mjuka musiken får ofta stå tillbaka i larmet. Stillsamma new wave-covers kan vara precis vad en torsdag i Arvika behöver. (Patrik Hamberg)

Dark Tranquillity (Apollo, fredag, 19.00)
Göteborgsdödsens fanbärares nya skiva i liveversion ska bli en religiös upplevelse att se. (Isabelle Ståhl)

IAMX (Andromeda, fredag 22.30)
Att Arvikafestivalen bokat in Chris Corner, det vill säga IAMX, motiverar i sig ett besök på festivalen. Den forne Sneaker Pimps-mannens dystert elektroniska gothgospel kommer funka oerhört bra i ett regnigt Värmland. Årets bokning, utan tvekan. Inte minst med tanke på att de bägge IAMX-skivorna knappt distribuerats i Sverige. Fingertoppskänsla som fick mig att ta tillbaka mitt ställningstagande att aldrig mer åka på festival. (Fredrik Welander)

Keep of Kalessin (Lyran, fredag, 01.00)
Arvikafestivalens höjdpunkt kommer att vara när Keep of Kalessin river av Crown of the Kings. Mera black till folket! (Mats Guldbrand)

Patrick Wolf (Apollo, lördag 21.30)
Jag har hittills aldrig tagit chansen att se Patrick Wolf. Hans lite bökiga, gnissliga pop och den glättiga uppsynen känns något malplacé i den trygga, värmländska skogen och det kanske är just därför det är honom jag ser mest fram mot att se. (Maria Gustafsson)

Som alla riktigt bra skivor har The Magic Position växt till något av ett monster sedan i våras. Patrick Wolf är definitivt en av nutidens mest intressanta popkompositörer, oavsett angreppsvinkel. Det spelar ingen roll om han kommer med violin, laptop eller båda (uppenbart att föredra). Sist han spelade på Arvika befann jag mig någon annanstans. Så icke denna gång. Inget mindre än självantändning kommer att kunna hålla mig borta. (Martina Nordman)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2007-07-07 00:00 / Uppdaterad: 2007-07-07 11:45

Kategori: Arvika 2007, Lista, Lördag

11 kommentarer

lägg av. Arvika? tss. Lägg av.

Medlem 2007-07-07 01:29
 

Tomas du får inte missa Keep of Kalessin, jag menar, det kan inte vara tråkigt att höra ”Armada” live.

”Get my Armada off the ground!!!”

Medlem 2007-07-07 10:56
 

melinda: de är inringade i mitt program också. Ska bli nice. Lyran känns dock lite väl liten för dem, eller är det bara jag som tycker det?

Tomas Lundström Redaktionen 2007-07-07 11:39
 

Intressanta tips,
men mitt främsta längt är Strip music.

Räven Oregistrerad 2007-07-07 18:40
 

NAJS! !

oskar eghammar Oregistrerad 2007-07-07 18:42
 

patrick wolf och nouvelle vague i all ära, men grejen med arvika i år är ju alla dom små svenska artisterna! alla mina favoriter, alla jag älskar omåttligt, förutom Tallest man då, varför spelar inte han? skandal!

men iaf: Elias & The Wizzkids! Dorlene Love! Miss Li! Asha Ali, Ida Maria, Ismael Ataria…öhh sen var det kanske inget mer. men man kan se Maia Hirisawa oxå. och är man lokalpatriotisk måste man glo lite på beatle- förlåt, Mellowmen och guns n ros— nej, Mama Kin.

sen, hade det varit min festival hade förstås även Hyacinth House, Kane is King och Bellman spelat. och nåra till. och så hade Valdemar möller, Marcus Birro och ismael ataria-killen läst poesi (om det nu inte är det ismael ataria-killen gör under namnet ismael ataria förstås). bla bla.

wars not make one great Oregistrerad 2007-07-08 12:56
 

Hahaha!
”Beatles- förlåt, Mellowmen och Guns n Roses— nej, Mama Kin.”

Själv ska jag se The Soulshake Express! Nej, the Soulshake Express!!!

Krigaren Oregistrerad 2007-07-08 14:50
 

Wars: jag har åtminstone tänkt se både Elias och Dorlene Love av de du nämnde. Asha Ali också, kanske.

Martina Nordman Redaktionen 2007-07-08 17:16
 

Wars: Haha :)
Ismael Ataria läser poesi, han uppträdde förresten på vår festival också. Du skulle ha varit där, det blev jättebra. Men du får komma nästa år istället.

Idol-Paul Medlem 2007-07-08 19:46
 

bra martina, good for you! :)

elias är det bästa som finns i hela världen! jag överdriver inte!

möjligen med undantag för dorlene love då. alltså dorlene love people. ni kommer älska dom! dom uppträder massa gånger på området och campingscenen och går inte att missa! dom ser ut som om Captain Jack Sparrow har seglat fel och hamnat mitt i en filminspelning i Serbien med Emir Kusturica med filmklappan i högsta hugg. Dom låter så oxå. dom låter som grande familia katastrofe möter gypsy pirate punk. TOTALT oemotståndligt! :D

Medlem 2007-07-08 20:58
 

och idolpaul, jag vet att jag borde varit där…. det var just poesin som lockade mej, mer än musiken tror jag. möjligen är salvadore fantastico bra.

Medlem 2007-07-08 21:01
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig