Artikel

Way Out West: Thunder Express

Lördagen vigdes när jag väl kom till festivalområdet inledningsvis åt att parera regnskurarna under diverse tak och träd. Gick bet på en fotoväst till Erykah Badu (förlåt, Hamberg) och lyssnade från pressområdet och samma öde fick Juliette & the Licks. Därefter var min tid på festivalområdet över och färden gick sedan till Henriksberg och Thunder Express.

thunder1.jpg
Thunder Express.

Och det var en i sanning magnifik avslutning på den här festivalen. Skillnaden mellan att se ett band på en stor festivalscen och en liten klubb likt Henriksberg blev tämligen slående och Thunder Express var perfekt i den omgivningen. Svetten rann i folkträngseln, publiken dansade och Thunder Express visade att det kan finnas mycket hjärta och smärta även i rock n roll. Avslutningen, där bandet gästades av Doits-sångaren Altay Sagesen på näst sista låten och två för mig okända blåsare på den sista, var härligt kaotiskt och den energi jag kände under den korta koncisa spelningen gjorde hela min helg.

Tomas Lundström

Publicerad: 2007-08-12 14:17 / Uppdaterad: 2007-08-13 00:11

Kategori: Artiklar, Konsert, Way Out West 2007

2 kommentarer

Håller helt och fullt med om att Thunder Express på Henriksberg var en av festivalens absoluta höjdpunkter, då många andra högt ställda förväntningar grusades. Tack för det, Strings.

Medlem 2007-08-14 17:33
 

[...] Thunder Express på Way Out West. (konsert) Inget extravagant, inget spektakulärt, inget annat än skön rock ‘n’ roll med stort hjärta. I bland är det allt som behövs. (Tomas Lundström) [...]

Augustis bästa | dagensskiva.com Oregistrerad 2007-09-01 00:44
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig