Nyhet

Kanye West, ... Trail of Dead och Koop till Way Out West

Pophiphoppens champion Kanye West, proggrungens förvaltare … And You Will Know Us by the Trail of Dead och loungejazzens svennar Koop blev idag klara för Way Out West, som går från klarhet till klarhet med sina bokningar.

Tvådagarsfestivalen i Göteborg i mitten av augusti ser ut att bli en riktig godbit i festivalsommaren.

Way Out West presenterar de nya namnen:

Kanye West

Han har gjort en av 2000-talets mest hyllade debutplattor, ”The College Dropout”, vunnit sex grammy-awards och blivit kallad den svarta musikens frälsare. Nu kommer Kanye West för att välsigna publiken i Slottsskogen på festivalen Way Out West.

Kanye West hade redan storsäljande hits från bland andra Jay-Z, Jadakiss, John Legend och Alicia Keys på sin meritlista. Men vid sidan av att agera producent åt en lång rad av den amerikanska hip-hopens största stjärnor var det dags för Kanye att blomma ut som den brillianta artist han idag är mest känd som. Inspirationen till förstasingeln ”Trough the Wire” kom när Kanye långsamt kom tillbaka efter en bilkrasch som nära på tog hans liv.

[...]

…And You Will Know Us By The Trail of Dead

Musikstaden Austin, Texas, har blivit känd som något av en plantskola för alternativ rock i USA. Härifrån kommer bandet som gjort sig kända för sina episka låtar och sitt långa morbida namn: …And You Will Know Us By the Trail of Dead.

[...]

När Trail of Dead drog av den ömsom stenhårda ömsom smäktande singeln ”Relative Ways” på The David Letterman show var succén ett faktum även utanför indiekretsar.

2005 var bandet tillbaka på med skivan ”Worlds apart”. Hårdare, större och vackrare än någonsin.

[...]

KOOP

Det är nu över fyra år sedan den svenska duon Koop kom med sitt album ”Waltz For Koop” som öppnade dörrarna ut i en värld av öppna armar. Med senaste (storsäljande!) albumet ”Koop Islands”, en vidaregång på deras väg kantad av modern, elektronisk jazz men den här gången med Karibien i blicken söker sig Koop långt, långt sydväst om sitt Stockholm för inspiration och skapar så en egen ö. [...]

Way Out West Ytterliggare artister till Way Out West! (2007-05-14)

Man får dock hoppas att Kanye West lagt av med Take On Me-dansnumret tills sommarens spelning.

Tidigare klara artister är: Erykah Badu, The Pogues, Primal Scream, Lily Allen, Regina Spektor, The Hives, Lady Sovereign, The Ark, Mika, CocoRosie, Laleh, Eagles of Death Metal, Juliette & The Licks, Architecture in Helsinki, Spoon, Malajube, Shout out Louds, Moneybrother, New Young Pony Club, Boredoms, Salem Al Fakir, Säkert!, The Besnard Lakes, The GO! Team, The Hellacopters, Timo Räisänen och Those Dancing Days.

Kal Ström

Publicerad: 2007-05-14 09:38 / Uppdaterad: 2007-08-04 11:52

Kategori: Nyhet, Way Out West 2007

8 kommentarer

just när man trodde att festivalen inte kunde bli sämre så bokas den här skiten

Medlem 2007-05-14 11:12
 

Usch, att göteborgarna bjuder på en sådan imponerande bunt med lysande artister känns inte alls bra. för inte kan man väl lämna sthlm för att några dagar rulla runt därborta i väster, eller? nej, det här gillar jag inte alls.

Petter Oregistrerad 2007-05-14 12:02
 

Jag ger inte mycket för Trail of dead. har sett dom en gång och den konserten var bara en enda lång besvikelse.
Kanye West däremot är ju bra.

Idol-Paul Medlem 2007-05-14 12:40
 

kanye west, regina spektor, primal scream, lady sovereign. detta kan mycket väl bli årets fetaste festival. 2006.

Medlem 2007-05-14 12:55
 

Hoppas på nåt sådär riktigt jävla bra till. har sett Kanye redan, det var bra. Men hmm saknar det där grymt bra som gör att det faktiskt är värt slantarna. just nu vill jag gärna se Erykah Badu, Primal Scream, Lady Sovereign och koop är ju mysiga. Men mer än 800 spänn är det egentligen inte värt. eller…?

Medlem 2007-05-14 13:25
 

Jag väntar fortfarande på Flaming Lips och Morrissey. Utannonseras de så är det mer en självklarhet att åka till Göteborg i sommar, än en enda lång tvekan som nu.

Medlem 2007-05-14 14:05
 

Varför har ni slutat att ha länkar till artisters/festivalers hemsidor? Det suger jävligt fett, och det hjälper er ju inte att försöka få folk att lyssna på musik direkt..

Stina Oregistrerad 2007-05-14 16:42
 

Nu när Kanye är klar så drömmer jag våta drömmar om att Way Out West snart ska presentera Common som nästa artist. Han släpper ju nytt album i juni och har ett nära sammarbete med Kanye. Det vore ju en väldigt naturlig bokning. Och när man ändå håller på så tycker jag att man ska boka Snook. Sveriges just nu bästa borde få vara med och representera.

Noodles Oregistrerad 2007-05-15 10:02
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig