Lördag

Höjdpunkterna inför Way Out West

Det gick rykten om en ny festival i centrala Göteborg och vi som vet hur sådana brukar se ut trillade av stolen när namn som Erykah Badu, Kanye West, Regina Spektor och Lily Allen började cirkulera. Programmet är en tre dagar lång seriekrock, men här är redaktionens höjdpunkter inför den slutsålda festivalen som går av stapeln nästa helg.

Jonas Game (Pusterviksbaren, torsdag 23.00)
Jonas från Bad Cash Quartet och folkrockarna Voxtrot gör Pustervik till ett självklart val på klubbprogrammet som inleder festivalen. Även om Low spelar på Trädgår’n samtidigt har spelningar där sällan samma atmosfär som desamma på Pusterviks scener. Jonas Game är bara ett i raden av projekt som fötts ur Bad Cash Quartet men singeln New City Love har nog ingen missat. (Maria)

Woven Hand (Trädgår’n, torsdag 22.45)
Kan ärligt talat inte säga att jag är särskilt insatt i Woven Hands musik bortsett från Consider the Birds, men det faktum att jag aldrig någonsin hört någon som varit besviken efter en Woven Hand/David Eugene Edwards/16 Horsepower-spelning och min egen upplevelse när jag såg David solo i Örebro för några år sedan, gör att Woven Hand definitivt är något av det säkraste kortet på Way Out West. (Tomas)

Boredoms (Linné , fredag 14.15)
Konstnärer, musiker, ljudsabotörer, auteurer. Kalla Yamantaka Eye och hans Boredoms vad du vill, men missa inte konserten på fredag. (Kal)

Albert Hammond Jr. (Azalea, fredag 17.15)
Hammond Jr. har ett tungt påbrå och en redan väl uppmärksammad karriär som gitarrist i The Strokes. Tillsammans med bandet har han hållit en låg profil på scen och därför ska det bli extra intressant att se honom som frontfigur med briljanta Yours to Keep i ryggen. (Maria)

The Pogues (Flamingo, fredag 18.20)
Om Woven Hand är det säkraste kortet på festivalen är nog The Pogues det minst säkra. Shane MacGowans, ska vi kalla det oberäknelighet, gör att det här kan bli en enda pannkaka av alltihop. Men chansen är förhoppningsvis minst lika stor att det blir helt perfekt. (Tomas)

Manu Chao (Flamingo, fredag 22.50)
Efter Mano Negra-spelningen på Hultsfred 1991 verkade det som att Manu Chao aldrig mer skulle spela ens i Sverige, efter löftet om att aldrig mer återvända till Hultsfred. Men som soloartist har han ju varit mycket mer fokuserad på kärleksfull revolution än våldsam. (Kal)

Erykah Badu (Flamingo, lördag 18.40)
När Erykah Badu spelade i Sverige förra, och första, gången samlade hon brötiga hiphopkids, popsnören och jazzföräldrar under ett och samma tak. Det blev en lång väntan innan hon gick på scen och bjöd på stagediving, filosofiska utläggningar och en gnutta divalater. Och såklart på låtar från skivorna som blivit milstolpar i den moderna soulmusikens historia. Erykah Badu är en innovatör av rang och det mest fetstilta namnet i mitt program. (Agnes)

Juliette & the Licks (Azalea, lördag 19.50)
Allt prat om vilken fantastisk scenshow Juliette Lewis bjuder på gör det svårt att missa den spelningen. Kanske ger hon låtmaterialet det där lilla extra som saknas på skivorna. Kvällen avslutas (?) sedan med Thunder Express på Henriksberg. Jag har lyckats missa Strängen & co:s spelningar för många gånger nu. (Tomas)

Säkert! (Linné, lördag 20.15)
Annika Norlin har gjort en skiva som jag för alltid kommer förknippa med Göteborgs rekordregniga sommar 2007. Så var passar det bättre att se blivande klassiker som Sanningsdan och Och jag grät mig till sömns efter alla dar live, än på de somriga tonårsfyllornas skådeplats nummer ett, gräsmattan vid Björngårdsvillan i Slottsskogen? (Agnes)

Kanye West (Flamingo, lördag 22.50)
Jag är verkligen en sucker för det där drivet Kanye West har i sina produktioner. Stronger, med Daft Punk, är tveklöst sommarens låt. Och Kanye är en entertainer och entertainers ska ses på scen. Jag hoppas bara han skippar det där jävla A-Ha-disco-medleyt den här gången. (Kal)

Mapei & Basutbudet (Kajskjul 8, lördag 02.00)
Mapei spelade på Nefertiti för ett tag sedan. Folk var lyriska, men jag var tydligen någon annanstans än vid scenen hela spelningen. Nu ska hon alltså uppträda med Mackan från Fattaru, som lagt hiphopen åt sidan och börjat mixtra med elektroniskt. Det återstår att se om hypen håller. (Agnes)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2007-08-04 00:00 / Uppdaterad: 2007-08-04 11:34

Kategori: Lista, Lördag, Way Out West 2007

16 kommentarer

skippa low för nåt från bad cash? är ni tokiga?

Medlem 2007-08-04 01:23
 

Nej, men helt okej faktiskt. Jag ser gärna Säkert! framför Franke. Hur tänker folk?

Stjåpa Oregistrerad 2007-08-04 07:04
 

Kommer jag kommer jag för Franke. Bara.

Medlem 2007-08-04 09:54
 

Hade det inte krockat med Premier League-starten så hade jag kommit för Boredoms. Bara.

Medlem 2007-08-04 10:57
 

inget tips från ola andersson?

retroooo Oregistrerad 2007-08-04 11:55
 

Architecture in Helsinki är spelningen att längta efter!

Max Oregistrerad 2007-08-04 15:52
 

Jag letar biljetter som fan nu. Fick tydligen åka med en polare. Franke here I come.

Medlem 2007-08-04 15:55
 

FRANKE!! DENEDRA!

Jonatan Oregistrerad 2007-08-04 16:02
 

DEVENDRA BANHART ÄR NÅT ATT SE FRAM EMOT

Jonatan Oregistrerad 2007-08-04 16:02
 

Det är väl ändå CocoRosie och Primal Scream som är höjdpunkterna, eller?

Stagger Lee Oregistrerad 2007-08-04 17:28
 

retroooo: Eftersom jag tyvärr inte ska till WOW har jag inte satt mig in särskilt mycket i programmet. Men jag skulle gissningsvis hängt med Agnes på rätt mycket. Kanye hade jag också sett (sedan att Kal är helt vimsig är något helt annat – mötet mellan Kanye och Daft Punk är långt ifrån sommarens låt och ett A-ha-discomedley måste ju vara ungefär hur bra som helst).

Ola Andersson Redaktionen 2007-08-04 18:09
 

Ja, CocoRosie ska också bli kul.

Agnes Arpi Medlem 2007-08-04 19:39
 

Jag skulle välja tre, så därför stannade jag innan Franke.
Men självklart är Franke en de absoluta höjdpunkterna.

Kal Ström Redaktionen 2007-08-05 04:10
 

synd att man inte visste att det skulle vara spelningar på torsdagen när man bokade tåg och hotellrum. helvete.

Frunk Oregistrerad 2007-08-05 23:25
 

Bannern för WOW har fuckat designen

Medlem 2007-08-06 17:13
 

Äsch, erkänn att ni alla ska dit för att spana på The Ark.

Observer Oregistrerad 2007-08-09 18:57
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig