dagensskiva.com

48 timmar

Recension

DJ Khaled: Victory
Victory (album, cd) DJ Khaled
2010
We The Best Music / E1 Records
2/10

Förloraren

Jag vet inte riktigt vad DJ Khaled har för del i det här albumet. Han har inte producerat låtarna, där hittar vi bland andra The Runners och The Inkredibles (vilka han visserligen står bakom), och han rappar heller inte. Ibland skriker han till lite med sin osköna gnällröst men annars håller han sig undan. Antagligen en av få bra saker med det här albumet.

För det här är så dåligt.

Victory drar direkt igång med skivans två sämsta låtar, där den första tar priset. Kassa artister som Rick Ross (medverkande på tre av tolv underbara låtar) och T-Pain har bara blivit sämre, bevisligen är ingenting omöjligt. Förutom att det skulle kunna bli något bra av den här skivan då.

Det här är skitjobbig musik. Så jävla hetsigt. Usher sjunger bra, Young Jeezy har ett grymt flow och John Legend har fortfarande en av världens varmaste röster. Varför då dränka det med hysteriska skitbeats? Och varför bara skala av beatsen till mer behagliga slingor när nasala Drake och Lil Wayne rappar? DJ Khaled har gjort nästintill allt fel.

Titelspåret, där Nas är enda rapparen, är okej. Inte mer. Näst sista låten, On My Way, där hundra tusen rappare gästar får också en OK-stämpel, och bortser man från den gräsliga refrängen i avslutande Rep My City är inte den skivans sämsta låt heller.

Bun B hade kunnat vara en liten räddare i nöden, men han kommer in helt fel på Rockin All My Chains On när han öppnar med raden ”when it’s Bun B and Khaled, you know it’s a winner”, och till ingens förvånan blir låten aldrig bättre än så. Ja, det är häpnadsväckande att inte ens Soulja Boy Tell ‘Em lyckas rycka upp den ur skiten.

Det här är inte dåligt för att det är ”partymusik” från Florida. Det är en genre som de flesta andra, vissa kan göra det riktigt bra medan andra inte lyckas alls. Det här är heller inte dåligt för att det är själlös hiphop, även om det givetvis bidrar. Det här är helt enkelt dåligt för att det är riktigt kass musik. Lika töntig som den komiska rapkören på den krystade nyinspelningen av We Are The World.


Fed Up (Feat. Usher, Young Jeezy, Rick Ross & Drake)


All I Do Is Win (Feat. T-Pain, Ludacris, Snoop Dogg & Rick Ross)

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-03-07 00:00 / Uppdaterad: 2010-03-06 20:59

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5489

8 kommentarer

Personligen har jag aldrig förstått vad hiphopen har hos tjockisar som Rick Ross att hämta?? Bigge Small var sämst av de alla tjocka!!

Primal Oregistrerad 2010-03-07 00:03
 

Ju fler feta töntar i gällivarehäng och för mycke röka desto sämre. Dom rappare som e bäst är ju smala och hungriga – inte feta och mätta.

Hälften Man Hälften Kaka Oregistrerad 2010-03-07 19:04
 

Notorious B.I.G ”ready to die” är en av raphistoriens bästa plattor.

Scarface är inte direkt mager heller, men en av dom bästa.

..så det så!

Mr L Oregistrerad 2010-03-08 09:26
 

haha, men du kan ju inte påstå att rick ross och t-pain är dåliga. Kolla bara vad de har skapat.

es Oregistrerad 2010-03-10 23:12
 

Jag själv tyckte att några låtar var bra. Känns lite som om du hatar hip-hop musik och kanske borde recensera något annat?

Sen har Rick Ross några riktigt sköna låtar faktiskt. T-Pain kan jag hålla med om lite. Han var riktigt bra tycker jag fram till Thr33 Ringz. Nu har han dock börjat hitta sitt gamla jag.

En bra låt som jag gillade var Bring The Money Out. Ace Hood är verkligen bra i den.

Jayson Oregistrerad 2010-03-20 17:24
 

Jayson: Jag hatar inte hiphopmusik! Det är det enda jag lyssnar på, jag älskar det, så att recensera något annat skulle bli knasigt. Just DJ Khaled tyckte jag bara inte var bra.

Karin Lillbroända Redaktionen 2010-03-20 22:20
 

Ojojoj, jaa, Enligt mig så är Fed Up en utav 2009s bästa hip hop låtar där Usher briljerar med ett ytterligare masterpiece av The Runners. Och jag vet inte riktigt vad då för typ av hiphop musik du lyssnar på Karin eftersom du sa att beatsen var ”hysteriska”, jag tolkar det som att du menar att det är för mycket som händer? Om detta är fallet så är ju det här 100 gånger bättre än t.ex. Old School B.I.G där det är en base line och trummor, thats it. Kanske en liten fin sample men fan inte mycket mer än så! Missupffatta inte nu, Not. Big var en grym rappare men beatsen… endast tråkiga. Så jag uppskattar då när det är lite energi i skiten!

Jag orkar tyvärr inte just nu kommentera mer av inlägget när du dissar The Boss, Dreezy och Weezy, kan ta det någon annan dag :) Tack för mig

JH Production Oregistrerad 2010-03-27 00:31
 

Vi har olika smak JH. Jag gillar sällan beats där det är ”lite energi i skiten”. Uptempo i sig kan ju vara skitbra såklart, men Khaled tycker jag bara ger oss massa jobbig musik. Ser framemot dina framtida kommentarer då! Förresten så tycker jag att Usher är grym också, han gör det bra på Fed Up, men tyvärr kan han inte rädda låten från att suga.

Angående vad jag lyssnar på, om du vill veta, så kan du kolla igenom mina recensioner här eller kolla min last.fm. Den är ganska rättvisande, och inte så oldschool faktiskt.
http://www.lastfm.se/user/steelybaby

Karin Lillbroända Redaktionen 2010-03-27 17:24
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig