Text

Way Out West: Petter med vänner

Köerna ringlar långa till varenda ställe med en scen, det gäller att vara ute i god tid för att få se någon av torsdagens klubbspelningar. Dessutom ösregnar det. Inne på Trädgår’n är det packat och varmt. När Petter går på scen för att fira 10-årsjubileum i sällskap av sina musikaliska vänner höjs händerna och jublet.

Man kan säga mycket om Petter, men Mitt Sjätte Sinne var en banbrytande skiva för hiphop på svenska. Sedan dess har det rullat på rätt bra, vilket uppställningen både bland publik och artister vittnar om. Tillsammans med vapenbröder som Eye-N-I, Thomas Rusiak och DJ Sleepy går Petter igenom sina år som artist. Det blir en del hits. Mikrofonkåt, Så Klart och Logiskt har ju alla haft sin tid i etern. Roligast blir det när Annika Norlin gör sin refräng på Logiskt, och när Snook och Veronica Maggio strålar samman med Petter i Inga Problem. Lite kvinnlig fägring har aldrig skadat stenhårda heads.

Avslutande Topp Doggz framförs ihop med Looptroop Rockers. Nostalgin är total. Promoe är lika tovig som vanligt. Kaah sjunger som ett barn. Mange Schmidt kör sin radioplåga. Timbuktu är liten. Det är skönt att det finns saker man kan lita på här i världen.

Visst sker en del missar, halva verser försvinner och man kommer av sig. Men stämningen täcker upp. När hela Trädgår’n plötsligt består av äkta skallar som gör den obligatoriska handviftningen, knägungningen och rappar Vinden Har Vänt gör det inte så mycket. Festivalen har börjat.

Agnes Arpi

Publicerad: 2008-08-08 11:28 / Uppdaterad: 2008-08-08 11:44

Kategori: Way Out West 2008

2 kommentarer

Fan va härligt det låter. Synd att man missade.

Pontus Gustavsson Medlem 2008-08-08 11:46
 

Primal hade allså fel igen?

Lasse Lucifer Oregistrerad 2008-08-08 11:48
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig