Text

Way Out West: Kort om Sonic Youth, The Flaming Lips, N*E*R*D, Lil' Kim och Håkan

Min vana trogen så ser jag bara en Sonic Youth-låt. Vi är alldeles för sena in på festivalområdet och missar nästan hela konserten. Men det spelar ingen roll. Nu har jag sett en fantastisk inledning och en fantastisk avslutning. Nästa gång ska jag se mittpartiet tror jag.

Thurston Moore (Fotograf: Linnea Pettersson/Rockfoto)

Lee Ranaldo och Thurston Moore är fantastiska konstnärer. Fifi klagar om monotona basgångar och allt jag kan säga är: Ja. Härligt.

Man behöver ju egentligen inte lyssna på The Flaming Lips för att gilla en spelning med dem. Det börjar med att Wayne Coyne rullar ut i en plastbubbla och det fortsätter med Teletubbies som flankerar scenen och mängder av konfetti. De tar strid mot de rosa robotarna och det är underbart svårt att låta bli att le.

The Flaming Lips (Foto: Annika Berglund/Rockfoto)

N*E*R*D gör festivalens spelning. Det är funkrock en masse, Pharrell, Shay, Chad, två trummisar. Det är svängigt och tajt. Festivalspelningen är perfekt i längd för festen de spelar upp till. She Wants to Move, Lap Dance, Everyone Nose och en fantastisk Rock Star.

Naturligtvis sliter de upp en massa tjejer på scen, som allihop antagligen tycker att det där köpet av en N*E*R*D-t-shirt eller -keps var de mest välinvesterade pengarna de någonsin spenderat.

Pharell Williams (Foto: Annika Berglund/Rockfoto)

Jag vet inte riktigt vad jag väntade mig innan konserten, men de levererade allt och mer därtill. Lyckligt och svängigt, hårt och bra. Pharell har en otrolig stjärnkarisma, när man ser honom känns det som att han skulle lyckas med vad som helst. Reality distortion field.

Lil’ Kims med minnesvärda bidrag under kvällen blir när hon kontrar N*E*R*D:s flickdrama på scen med ett ta upp en ensam rädd ung man på scenen. Han ser lycklig och livrädd ut när hon lägger upp sitt ben på honom och hetsar med en lap dance.

Fast ärligt talat är det mer roligt än bra. Det är mer cirkus än musik.

Som helhet var festivalen en härlig tillställning. SMHI:s larmrapporter om hällande regn blev det ingenting av. Det regn som föll kom passande lätt till Håkan Hellström och Göteborgs sorg över stadens son.

Håkan levererade dessutom en mycket bättre konsert än vad de forna bandkollegorna i Broder Daniel gjorde. Den lämnade mest en lite sur eftersmak av lansering inför solokarriär.

Dessutom: Det är väl bara Håkan som kommer undan med en backdrop som mest är en trulig bild på honom själv?

Kal Ström

Publicerad: 2008-08-11 00:37 / Uppdaterad: 2008-08-11 12:41

Kategori: Way Out West 2008

7 kommentarer

flaming lips backdrop var inte så pjåkig heller…

Medlem 2008-08-11 00:55
 

Neil Young +++++
Sonic Youth +++++
Grinderman ++++
Silverbullit++++
Håkan +++
bd

Mr L Oregistrerad 2008-08-11 12:36
 

Flaming lips +++
Ceasars ++1/2
Kjellvander +++1/2
Loop troop +++
Franz F.. ++
Kelis ++
Lil Kim +

Mr L Oregistrerad 2008-08-11 12:41
 

Sigur ros ++

Mr L Oregistrerad 2008-08-11 12:44
 

neil young var fantastisk, likaså sonic youth. grinderman årets fegbokning, tyckte det var bättre på roskilde men det berodde nog antagligen på att både jag och nick cave var fulla då.
iställed för n.e.r.d så hade dom lika gärna kunnat släpa dit onkel kånkel istället, typ.
flaming lips grämer jag mig att jag inte såg, men var fullt upptagen med att köa framför neil young.
och ett stort jäkla minus att man inte kan dricka öl och se sina favorit artister samtidigt. sverige i ett nötskal

Medlem 2008-08-11 12:59
 

Ingen verkar kommentera Caesars grymma spelning. Låg kanske för tidigt?
Förstärkta med Kristoffer Åström på orgel var de i sin bästa form hittills, av de gånger jag sett dem sen 1998. De som tyckte att Caesar själv var moloken har nog inte sett honom innan.. Plus alla otroliga hits de nu kan radda upp. Nog den mest hängivna sjunga-med-publiken jag såg under årets WOW!

Kikki Danielssön Oregistrerad 2008-08-11 15:48
 

Lil kim var ju ett skämt.

Anders Oregistrerad 2008-08-11 20:30
 
Kommentera

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig