Text

Way Out West 2008

Ikväll startar den andra upplagan av Way Out West i Göteborg. Mellan stormbyarna rekommenderar vi följande.

Torsdag:
Petter (23.00, Trädgår’n)
10 år i branschen och hiphopsvängen firar Petter med kändiskavalkad och kanske en historisk svensk hiphopspelning tillsammans med Klubb Scratch. Utöver bland annat Looptroop, Thomas Rusiak och PeeWee på scen så ska det bjudas på två hemliga gäster. Vågar man hoppas på Ken Ring? Jag har nog aldrig ångrat att jag sa ja till ett nattpass på jobbet torsdag till fredag så mycket. (Pontus)

Fredag:

Sonic Youth (19.20, Azalea)
När Sonic Youth inledde med Burning Spear på Hultsfredsfestivalen för några år sedan kände jag att jag var tvungen att gå efteråt. Det var så fantastiskt bra och Thurston och Ranaldos gitarrer fullkomling golvade mig. Det var så otroligt bra att jag inte kunde stanna för att riskera att det skulle kunna bli sämre. Och jag var helt nöjd. Verkligen helt nöjd. Men den här gången tänkte jag se lite mer. (Kal)

The National (20.15 Linné)
Jag är precis i början av bekantskapen med The National och gillar Sufjan Stevens sedan tidigare. Min 15-åriga lillasyster har dem i sin iPod. Klart man måste gå. (Agnes)

Sigur Rós (21.40, Azalea)
Jag satt och plågade mig genom den där Náttúra-sändningen som hackade och ströps och hackade igen för några veckor sedan när Björk och Sigur Rós spelade i en park i Reykavijk för att väcka uppmärksamhet om förstörelsen av naturen på Island. Men jag tittade och lyssnade för jag var så sugen på att få höra mer av Sigur Rós live. Det kommer bli perfekt i Slottskogen. (Kal)

Broder Daniel (22.50, Flamingo)
Det kommer regna och alla inklusive bandet kommer vara deprimerade. Det är i en park i Göteborg och de tio främsta raderna kommer gråta. (Agnes)

The Dodos (01.00, Pustervik)
Eftersom jag kommer missa Fanfarlo på Storan för Broder Daniel i Slottsskogen så blir Pustervik mitt klubbval på fredagen. Duon The Dodos gör folkrock med gitarr och trummor på ett alldeles eget och fantastiskt sätt. (Maria)

Lördag:

Kelis (15.00, Azalea)
Hon är varken Kanye West eller Erykah Badu. Men hon är svart och på MTV. Hur detta korrelerar med besökarna blir intressant. (Agnes)

Kelis kom också som en av Way Out Wests senare bokningar. Men så efterlängtat. Självständig, stark, svängig och producerad av Neptunes. Vågar vi hoppas på att hon gör ett gästinhopp på N*E*R*D*s spelning? Hur som helst så kommer hennes solospelning göra alla soulfanatiker nöjda. (Pontus)

Lil’ Kim (19.00, Azalea)
Inte många kvinnliga emcees kan mäta sig med Lil’ Kims erotiska touche och aktivitet. Efter att ha suttit i fängelse ett tag och vad vet allt hon har gjort så ska det förhoppningsvis fokuseras på musiken. En tjej som står så nära Biggie är det bara en som kommer, och vem vill se Faith Evans? (Pontus)

Fleet Foxes (19.45, Linné)
Hand upp den som inte sett minst hälften av artisterna på Way Out Wests parkprogram förut. Tänkte väl det. Till nästa år skulle jag vilja se ett rent klubbpass som ger garanterat inträde till klubbspelningarna. För inte kommer jag lämna Slottsskogen för att köa och inte komma in på en klubbspelning under fredag eller lördag kväll. Det är klart jag måste se Broder Daniels sista spelning och Neil Youngs introverta gnällande men bandet jag mest av allt vill se är Fleet Foxes. Bandet som nämnts av varenda människa jag träffat som ska gå på festivalen. Bandet som gjort ett av årets bästa album. Och förhoppningsvis gör en lika bra spelning. (Maria)

Les Big Bird (00.00, Pustervik)
Jag kommer inte se den här spelningen. Den börjar samtidigt som Neil Young slår de sista tonerna i Slottsskogen. Men jag vill tipsa om den. Jocke Åhlund och Nino Keller från Caesars (som spelar tidigare på dagen i Slottsskogen), Frans Johansson från Fireside och Carl Zim gör brötig musik ihop. (Maria)

Familjen (01.00, Kajskjul 8)
Elektroniskt på skånska. Bra så. (Agnes)

Ludvig Berghe Trio & Nina Ramsby (01.00, Annedalskyrkan)
- Nämen hörni vänner, nu när ni avslutar festivalen med att eftersläcka på något trevligt ställe så tar jag och vandrar bort till kyrkan istället. En kyrka?! EN KYRKA! Jag hoppas det verkligen blir så bra som jag hoppas, då kanske det blir värt det ändå. (Kal)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2008-08-07 11:14 / Uppdaterad: 2008-08-07 17:20

Kategori: Festivaler, Way Out West 2008

8 kommentarer

ni rekommenderar alla spelningar på festivalen? är dotshop medarrangör med andra ord?

Medlem 2008-08-07 11:51
 

Fifi har verkligen skillsen när det gäller fina bilder. Tjockt!

Pontus Gustavsson Medlem 2008-08-07 12:59
 

pontus hyllar petter men är överlycklig att han missar konserten p.g.a. jobb.

Medlem 2008-08-07 13:12
 

jobbet kanske är att se konserten för att leverera rapport till dig.

Medlem 2008-08-07 14:10
 

Jag vill se Faith Evans, men nu ska vi inte haka upp oss på det.

Gräset Oregistrerad 2008-08-07 14:34
 

The Gutter Twins ikväll 23.15 på Stinky fingers. Missa inte.

NiklasV Medlem 2008-08-07 17:10
 

Göteborg. Regn säkerligen och blåst. Behövs rejäla grejer för att motivera ett besök, typ Fleet Foxes och Sonic Youth. Vete fan.

Kommisarie Roy Oregistrerad 2008-08-07 17:44
 

Ramsby avslutar inte festivalen, det gör K Åström eller Hederos och Hellberg. Ramsby spelar på natten mellan fredag och lördag.

Medlem 2008-08-08 11:11
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig