dagensskiva.com

48 timmar

Artikel

Beyoncé slog rekord på grammygalan

Förra natten inträffade årets största musikgala – Grammy Awards. Bland de nominerade och uppträdande fanns världens populäraste artister. Priser delades ut i ofantligt många kategorier, och de tyngsta gick till bland andra Taylor Swift (Album The Year), Green Day (Best Rock Album), Maxwell (Best R&B Album), Eminem (Best Rap Album) och Beyoncé (Song Of The Year, Best R&B Song, Best Contemporary R&B Album). Beyoncé vann ytterliggare tre grammys, vilket är rekord för en kvinnlig artist i antal vunna grammys på en och samma gala, och var nominerad i tio kategorier. Grymma bruden har nu sexton grammisar.

Bland andra glada vinnare fanns The Black Eyed Peas (jag fattar ingenting), Lady Gaga och Jay-Z. Jay-Z plockade hem Best Rap Solo Performance, Best Rap Song och Best Rap/Sung Collaboration för D.O.A. respektive Run This Town x2.

Här finns hela listan av vinnare och nominerade.


Lil Wayne, Eminem & DrakeDrop The World / Forever


Celine Dion, Carrie Underwood, Jennifer Hudson, Usher och Smokey RobinsonMichael Jackson Tribute


Beyoncé – If I Were A Boy


Maxwell – Pretty Wings

Karin Lillbroända

Publicerad: 2010-02-01 20:58 / Uppdaterad: 2010-02-01 20:58

Kategori: Artiklar

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig