dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Hellacopters: Cream of the Crap! Collected Non-Album Works • Volume 2
Cream of the Crap! Collected Non-Album Works • Volume 2 (CD) The Hellacopters
2004
Psychout/Polar/Universal
7/10

Mer skitrock

Vad finns kvar att skriva om The Hellacopters? Det svenska band som under de senaste tio åren spelat in flest bra låtar (och förmodligen flest låtar över huvud taget).

När nu andra omgången låtar som inte fått albumplats landat är det bara ännu en bekräftelse på att det aldrig är bortkastad tid att leta upp alla de oräkneliga vinylsinglar och exklusiva inspelningar för samlingsskivor bandet släpper ifrån sig.

Ändå gör jag det, väljer den i sammanhanget okonventionella modellen att hålla mig borta från vinylen. Trots att all samtida rockestetik skriker åt mig att jag är dum i huv'et. Trots att jag älskar mina andra rocksjuor har jag valt att ignorera The Hellacopters släpp i det formatet.

Samtidigt blir ”Cream of the Crap”-volymerna just därför perfekta presenter till mig.

Materialet som samlats här sträcker sig över åren 1995 till 2001 och fjorton olika släpp. Generellt sett låter det ruffigare och mindre polerat än det som hörs på albumen (åtminstone de tre senaste). Förmodligen har inspelningarna ägnats mindre tid i studion. Påfallande många av låtarna är covers (Kiss ”All American Man”, Misfits ”Bullet”, Radio Birdmans ”Time to Fall” och Black Sabbaths ”Dirty Women” till exempel).

Och nu måste jag nog komma ut ur garderoben och erkänna att jag de senaste veckorna faktiskt börjat fundera på att köpa mig mina första 'copters-sjuor. Jag vet inte hur mycket längre jag klarar att stå emot. De är faktiskt väldigt fina. Och det finns massor av låtar kvar som jag inte har hört än.

Eller så får jag tålmodigt vänta på volym tre.

Patrik Hamberg

Publicerad: 2004-03-11 00:00 / Uppdaterad: 2007-04-25 13:11

Kategori: Recension | Recension: #2493

2 kommentarer

Vilken låt menar du att Odd the God sjunger på? Lite kort recension av årets platta tycker jag nog.. Bra sida annars..

Krull Oregistrerad 2004-03-16 15:55
 

Odd sjunger på ”Lowdown”.

Anonym Oregistrerad 2004-03-16 20:35
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig