dagensskiva.com

48 timmar

Text

Månadssammanfattning: Februari

007-1-liten

Från oss alla, till er alla, god skottdag!

Robin Pecknold Olivia, In a Seperate Bed (låt)
Det tar emot lite att lyssna på den. Pecknold twittrade om sitt krossade hjärta och lade ut lOlivia, In a Seperate Bed för att bara en stund senare radera både tweetsen och låten. Men det finns ju kvar där. Och trots att det skär i hjärtat så kan jag inte låta bli att lyssna. (Maria Gustafsson)

Madonna featuring Nicki Minaj & M.I.A. Give Me All Your Luvin’ (singel)
29 år sedan första plattan. Med 53 levnadsår krossar Madonna både konkurrenterna och de som försöker åldersdiskriminera, med en skitfet ny låt och förhoppningsvis långvarig radioplåga. Bra musik är man aldrig för gammal för. (Karin Lillbroända)

John Talabot feat. Pional So Will Be Now (skuggmålning)
När de svenska årstiderna stod och vacklade var det Spanien som fick stå för det stabila solskenet genom John Talabots debutfullängdare Æ’in. Ja, eller åtminstone solsken med avbrott för tillvarons feberdrömmande bakgator. Som i So Will Be Now där nedpitchad Blaze-sång vallades runt i en skyttevärnssöndersprängt Burial-värld. Fingerknäppin’ good. (Ola Andersson)

Torture Division Satan, sprit och våld (demo)
Death jävla metal. (Patrik Hamberg)

Skivåret 2012 (tidsperiod)
År 2012 har dragit i gång rejält i februari med flera starka släpp från Thåström, Imperial State Electric, Horisont, Napalm Death, Coldworker, Earth, Torture Division och Uppgång & fall. Och då har jag säkert missat en del annat gött också, väntar med spänning på nytt från både Terrible Feelings och Vånna inget, samt har en del kvar från 2011 att lyssna i kapp. Oh the joy! (Tomas Lundström)

Tindersticks The Something Rain (album)
Tindersticks släppte den bästa skivan sedan Curtains. Kändes väldigt oväntat. Och härligt. (Kal Ström)

Miike Snow Devil’s Work (Alex Metric Remix) (låt)
Som om förväntningarna på Miike Snows kommande skiva inte redan var stora nog har dessutom Stuart Price i sitt Jacques Lu Cont-alias och Alex Metric gjort remixer på singelsläppen. Price version av Paddling Out är precis så euforiskt housesväng som förväntat men Metrics inte så lite raveiga behandling av Devil’s Work är fortfarande snäppet vassare. Han låter den där beroendeframkallande pianoslingan stå i fokus tillsammans med ett grymt break som när det väl briserar kommer spränga alla dansgolv som kommer i kontakt med det. Spela högt! (David Drazdil)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2012-02-29 00:00 / Uppdaterad: 2012-02-29 14:50

Kategori: Månadssammanfattning, Special

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig