dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Uppgång och fall: A för Ella, Krisse, Linus och dej
A för Ella, Krisse, Linus och dej (album, mp3) Uppgång och fall
2012
Eget släpp
8/10

Närodlat

Från den mylla runt Möllan i Malmö som de senaste åren har gett oss band som Terrible Feelings och Vånna inget, är trion Uppgång och fall näst på tur. Bandet har precis gett ifrån sig sitt första släpp och det är fem poppiga punklåtar att förälska sig i.

Dess uttryck lockar till att kallas naivistiskt tack vare sin förtrollande skevhet, men lika mycket är den en hyllning till punken som den en gång lät. Varje ton eller varje trumslag sitter måhända inte med kirurgisk precision, men vinsten är i stället ett synnerligen levande uttryck.

Det står klart från den inledande gitarrmelodin på Inga mirakel, befästs vidare av basisten Ella Tillemas fantastiska sångstämmor och fastslås med önskvärd tydlighet i dubbelsången i avslutande Dagens industri, som påminner om The Moldy Peaches både till sitt arrangemang och sitt uttryck.

Den låt som fastnar allra mest, och som förstärker bandets närodlade prägel, är Jag har lärt mig leva med döden. Bandet kommer som sagt från Malmö och att skandera att man lärt sig leva med döden nere i den smutsiga södern är att sätta fingret på något väldigt samtida. Det är nära i både tid och rum.

Tomas Lundström

Publicerad: 2012-02-19 00:00 / Uppdaterad: 2012-02-18 21:30

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #6266

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig