dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Justice: Civilization
Civilization (singel, mp3) Justice
2011
Ed Banger
10/10

Varde ljus – och det var ljus

Omvändelsen till evangeliet, skulle man kanske kunna kalla det.

D.A.N.C.E. var ganska rakt av en hög trams, och We Are Your Friends-mixen hann man tröttna på hundra gånger om, och sedan kräkas lite till. Att sedan behöva se Gaspards whiskeyplufsiga mustaschnuna över hela musik- och modepressen var också tillräckligt.

Om Justice var något över huvud taget, så var det ett störningsmoment.

Sedan insåg jag att Genesis var ett fantastiskt intro. Någonstans där började väl Justice-femöringen trilla ned. Efter det såg jag A Cross The Universe, den hysteriskt klippta turnédokumentären genom vilken Xavier yttrar i runda slängar femtio ord, och Gaspard än färre. De kollar på lyxvillor, gifter sig med groupies, blir arresterade och besöker skjutbanor med sin pistolgalne road manager. Till största delen av tiden utan att ändra ansiktsuttryck. Växelvis är detta ihopklippt med livematerial; tvärt, snabbt och hårdslående. I ett av klippen syns vad vi kan kalla en mer eller mindre typisk grupp amerikanska jocks, skjortlösa och ihopträngda längst fram vid kravallstängslet. En av dem ser inte ens åt scenen. Han bara vrålar, ett ljudlöst vrål som dränks av Justices barriär av distorsion.

Det är ungefär så jag känner inför Civilization. När adidasreklamen den ackompanjerar släpptes såg jag videon uppskattningsvis ett par hundra gånger, och fick exakt den äckliga känsla av storhetsvansinne som jag spytt så mycket galla över under tonårsåren. Inte nödvändigtvis på det sätt att man vill kicka boll med Leo Messi, men något slags svulstig I-can-do-it-grej.

Det är fortfarande rätt motbjudande, men jag rår inte för det.

SÅ-JÄVLA-BRA. Helt enkelt.

Martina Nordman

Publicerad: 2011-04-21 00:00 / Uppdaterad: 2011-04-20 14:16

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5958

9 kommentarer

10 poäng. Hm. Så musik kan inte bli bättre än så här? Det här är alltså det bästa musikvärlden kan erbjuda. Köper inte det.

Ardiels Oregistrerad 2011-04-21 09:31
 

Alltid tyckt justice varit grymt överskattade.
De kanske haft 4 bra låtar (ovanstående inkluderad) men är det tillräckligt för att köpa en skiva med dem?

Ok, vi fattar ni gillar distade syntar och flanger – det gör adam tensta också.
Dessutom är det ingen sån där skön förstärkardist som man får analogt, utan en jäkla pissig digital modellering, plus en bitcrusher som man knappt hör skillnaden om det är garageband eller en 10 000kr plugin.
Miditechno = bajs
Får fan huvudvärk av det här.

Mungo Oregistrerad 2011-04-21 11:06
 

Härligt att läsa hur någon kickar igång totalt på grund av en låt.

Medlem 2011-04-21 19:02
 

…och låten är bra.

Medlem 2011-04-21 19:02
 

Möget
precis som Gorillaz
Det ska va Paul Weller

JOEPP Oregistrerad 2011-04-22 22:32
 

”I must write something ON THE PAPPER!!!!”

Mungo Oregistrerad 2011-04-23 14:20
 

Trams wtf

Gorillaz senaste är en 10:a, detta en 2:a.

Mr L Oregistrerad 2011-04-24 12:42
 

”Ok, vi fattar ni gillar distade syntar och flanger – det gör adam tensta också.”

han kom på det efter att ha lyssnat på justice, precis som alla andra kopiatorer.

johan Oregistrerad 2011-05-19 11:48
 

Musik handlar om känsla, inte att vara det bästa musikvärlden har att erbjuda. Om du nu är ute efter att hitta det bästa musikvärlden har att erbjuda så kan du ta och börja leta sen när du gjort din lilla musikresa kan du ju tala om för resten av oss exakt vad som är bäst så kan du ju försöka få för dig att alla ska hålla med dig.

Johan Johansson Oregistrerad 2011-11-06 18:14
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig