dagensskiva.com

48 timmar

Recension

V/A: Records To Ruin Any Party vol. 3
Records To Ruin Any Party vol. 3 (album, cd) V/A
2011
Voodoo Rhythm Records
6/10

Voodoo Rhythm fortsätter att verka i skuggan

Schweiziska Voodoo Rhythm har försett allahanda dårar med begravningspunk, zigenarjazz, bluegrass, rhythm’n'blues, cajun, gospeltrash och allt där emellan sedan 1992. Under ledning under Beat-Man Zeller har etiketten blivit hem för diverse outsiders och freaks, oftast opererande i blues/rock/garage-ådran, men alltsomoftast med udda medel (Bob Log III är kanske det tydligaste exemplet). Precis som en av bolagets slogans antyder, så är det lätt att bli beroende av alla de förbannade tokigheter det spottar ur sig. Samtidigt är det dock ungefär lika lätt att lära sig mer eller mindre hur det hela fungerar.

På denna tredje samling ryms Beat-Man själv, Dead Brothers, Zeno Tornado and the Boney Google Brothers, King Khan and His Shrines och, som brukligt ifråga om Voodoo Rhythm, en hel hög enmansband. Det är stökigt, skränigt, brusigt och svängigt.

Trots att många akter redan är bekantingar i nya och gamla skepnader, så finns här ändå några nya lekkamrater; Delaney Davidson och Andy Dale Petty är de mest underhållande. Bägge rör sig i någon slags hillbillytradition utan att bli alltför plojiga. Dead Brothers och The Monsters levererar konsekvent, och Beat-Man är lätt igenkännlig, Bob Log III likaså.

Voodoo Rhythm är något av ett fenomen dels för att det ligger så långt ifrån, tja, nästan allt annat, dels för att man lyckats etablera sig så väl med dylika galenskaper. Även om jag ofta är fascinerad av Beat-Mans värld, och gärna vill sitta bredvid och kika in, så känns det ironiskt nog ofta lite fattigt på färg. Voodoo Rhythms manskap målar upp granna landskap, kusliga gränder och sprakande parader, men tyvärr tar deras visioner många gånger stopp på idéstadiet. Jag skulle önska mindre hattande och mer tyngd. Deras status som freaks skulle inte nödvändigtvis förloras därigenom. I dagsläget är de som kollektiv fascinerande, men inte tillräckligt för att generera absolut besatthet.

Martina Nordman

Publicerad: 2011-02-03 07:48 / Uppdaterad: 2011-02-03 07:48

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5879

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig