dagensskiva.com

48 timmar

Noterat

En bra start i Göteborg

Jason Lytle

Konsertvåren 2011 börjar bra i Göteborg. Häromdagen blev det klart att Jason Lytle gör en solospelning på Pusterviksbaren nästa söndag, när han ändå är här och jobbar med vännerna i Division of Laura Lee. Klart sedan lite längre är att Jonny, som det har pratats så länge om, äntligen visar att de finns på riktigt. Jonny, som från början var Jonny in Edinburgh, är Norman Blake från Teenage Fanclub och Euros Childs från Gorky’s Zygotic Mynci. Det finns ingenting som kan gå fel i den kombinationen. Jonny spelar i Göteborg den 3 mars och kommer även till Köpenhamn och Stockholm.

Det blir många besök på Pustervik de närmaste månaderna men en som inte ryms där längre är Iron & Wine. Hur väl han lyckas fylla Trädgår’n återstår att se. När han spelade där med Calexico för snart fem år sedan hade han stora problem att nå fram. Men Iron & Wines sound har växt betydligt sedan dess och det kanske är mera på den här typen av arenor han hör hemma nu för tiden. Spelningen på Way Out West för ett par år sedan var till och med maffig.

CircoApropå Calexico så missa inte dokumentärfilmen Circo under filmfestivalen, som startar den 28 januari. Calexico blev nyligen nominerade till en Cinema Eye Honor för bästa original music score till filmen som handlar om en mexikansk kringresande cirkus. Circo visas den 1, 2 och 3 februari.

Bland musikfilmerna på festivalen kanske det främst är filmen Upside Down: The Creation Records Story med Noel Gallagher och band som Jesus and Mary Chain som är intressant. Beats of Freedom om en rockfestival i Polen, med bilder från Rolling Stones konsert i Warszawa 1967, hade jag också klämt in i programmet om jag kunnat.

Tillbaka till spelningar då. För är det en kväll man inte får missa så är det när The Low Anthem och Woods besöker (återigen) Pustervik den 24 mars.

Missa inte heller Nicolai Dunger och Jari Haapalainens nya band ÅÄÖ som spelar på Nefertiti den 29 januari.

Ett axplock:

22 januari P3 Guld, Lisebergshallen
23 januari Jason Lytle, Pusterviksbaren
28, 29 och 30 januari Beats of Freedom, Göteborg International Film Festival
29 januari ÅÄÖ, Nefertiti
1, 2, och 3 februari Circo, Göteborg International Film Festival
4, 5 och 6 februari Upside Down: The Creation Records Story, Göteborg International Film Festival
4 februri Iron & Wine, Trädgår’n
11 februari Azure Ray, Pusterviksbaren
3 mars Jonny, Pusterviksbaren
24 mars The Low Anthem och Woods, Pusterviksbaren

Maria Gustafsson

Publicerad: 2011-01-16 12:09 / Uppdaterad: 2011-01-16 12:09

Kategori: Noterat

2 kommentarer

I smell hipster!
Tacka vet jag Ghost 26 apr.

SA3L Oregistrerad 2011-01-16 12:27
 

[...] jag såg något mer än en mössa som guppade sakta upp och ner, men det räckte. Spelningen gjorde konsertvåren, hur den än kommer se ut sen. (Maria [...]

Januaris bästa 2011 | dagensskiva.com Oregistrerad 2011-01-29 10:26
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig