dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Euros Childs: Son of Euro Child
Son of Euro Child (album, mp3) Euros Childs
2009
National Elf
7/10

Tivolifolk igen

Till en början skulle Son of Euro Child bara ligga uppe för gratis nedladdning under en dag. Men sedan blev det så den släpptes. Son of Euro Child, Euros Childs senaste utflykter i tivolifolken, finns att hämta via hans hemsida.

När singeln Gently All Around bar på vibbar från fina debuten Chops väcktes hopp om att Son of Euro Child kunde göra Euros Childs intressant igen. Bore Da och Cheer Gone var ju ändå ganska ljumma. Men det blir ändå lite väl mycket Jonathan Richman-doftande visor med Tenerifa-trubadurskomp på albumet. Melodierna och sången är som vanligt bedårande men leksakspopen gör sig lite för ofta påmind. Som i My Baby Joy. Melodin och körerna hade kunnit växa hur mycket som helst. Tänk er ett Grizzly Bear-arrangemang med stor orkester och stora körer. Fast då hade det blivit förbannat tråkigt. Och melodin hade förmodligen tappat all sin charm. För är det något som karaktäriserar Euros Childs så är det just charm. Charm med en lite sorgsen uppsyn och kompetens som kamoufleras med en djupdykning bland keyboard-ljuden.

För den som redan har fångats av Euros Childs folkpopsballader och färggranna popvisor är Son of Euro Child klockren. Så länge man vet vad man får så kan man skratta med i Harp i a ii ar #1 utan att tänka på Lille John och Broder Tuck. Son of Euro Child är om något underhållande.
Samtidigt som Euros Childs skriver musik som passar en cirkus eller dockteater så är det här lika allvarlig och fantastisk popmusik som han gjorde med Gorky’s Zygotic Mynci.

Nu återstår det att se vad han och Norman Blake från Teenage Fanclub åstadkommer med nya projektet Jonny in Edinburgh. Finns a match made in heaven så är det just de två.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2009-11-01 00:00 / Uppdaterad: 2009-10-31 15:26

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5308

2 kommentarer

[...] är här och jobbar med vännerna i Division of Laura Lee. Klart sedan lite längre är att Jonny, som det har pratats så länge om, äntligen visar att de finns på riktigt. Jonny, som från början var Jonny in Edinburgh, är [...]

En bra start i Göteborg | dagensskiva.com Oregistrerad 2011-01-16 12:10
 

[...] då och då tillsammans med Norman Blake, Teenage Fanclubs långluggade sångare, under namnet Jonny in Edinburgh, så var det många som gick ner i spagat. Vindlande melodier, smärtande berättelser och [...]

Jonny "Jonny" | dagensskiva.com Oregistrerad 2011-02-10 00:00
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig