dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Januaris bästa 2011

sky

Ett nytt år. Folk bryter sina nyårslöften. Folk tjuväter semlor. Folk lyssnar på musik. Det här har vi gillat i januari:

Fela!, musikal livesänd från London (musikal)
Åka till Karlskoga för att se en musikal som spelas live i London. En märklig upplevelse, men också ganska fantastisk.
(Kal Ström)
+1 (Patrik Hamberg)

Albin Gromer Här inne hos mig (låt)
Albin Gromer har släppt några EPs och är nu på gång med sitt debutalbum. Han är en skånsk Prince.
Lyssna på spotify.
(Marie Lindström)

Desperat Hardcore Deluxe (12″)
Musikåret 2011 har verkligen rivstartat, med finfina släpp på gång från Crowbar, Deicide, Rabbits, Rotten Sound med flera. Har dessutom upptäckt finfina twee/singasonga/folk-trion My, Bubba & Mi, stiftat bekantskap med Spiders (releasefest på Truckstop Alaska, Göteborg, i kväll) och blivit introducerad till Fela Kuti.
Men trots detta kommer månadens höjdpunkt från underjorden ändå. Bandet Desperat består av bland annat Mob 47-folk och befinner sig i samma genre. Hardcore Deluxe är första tolvan och innehåller demoinspelningar av en kommande platta, som sägs ska låta ännu bättre. Tillåt mig tvivla, för det här låter jävligt bra. Men jag blir gärna överbevisad. (I kväll spelar Desperat på Punk Illegals stödspelning på Kulturhuset Underjorden i Göteborg.)
(Tomas Lundström)

Jason Lytle (live)
Intimt och svinbra på Pustervik 23 januari. Dagen innan vann This Is Head pris för ”årets pop” på P3 Guld. Juryns goda omdöme är en hedrande bubblare hos undertecknad.
(Jonas Appelqvist)

Jason Lytle på Pusterviksbaren (konsert)
Likt Jonas blev jag tagen av den fantastiska spelningen som Jason Lytle gjorde på Pustervik förra söndagen. Inte för att jag såg något mer än en mössa som guppade sakta upp och ner, men det räckte. Spelningen gjorde konsertvåren, hur den än kommer se ut sen. (Maria Gustafsson)

French Kissing Oh Suzanne (låt)
Januaris höjdpunkt var när vinylsingeln Oh Suzanne av French Kissing, det sista exemplaret av totalt 200, damp ned i brevlådan efter ett halv års väntetid. Samt att de första promoskivorna Mine is Yours av Cold War Kids och Cloud Nothings självbetitlade platta dök upp i brevlådan under loppet av mindre än en veckas tid. Postgången är något ojämn till Norge.
(Oskar Dohrmann)

OFF! First Four EPs (album)
Jonas delade ut ett maxbetyg härom veckan och något annat – precis som Jonas också konstaterar – hade varit tjänstefel. Svinbra helt enkelt.
(Mats Guldbrand)

Solomun & Stimming Feuer & Eis EP
Januari är traditionellt den månad på året jag ofelbart hittar drösvis med guldkorn som jag missade året innan. Eller helt enkelt aldrig tog mig tid att kolla upp. En av de största upptäckterna januari 2011 tog mig däremot ännu längre tillbaka till tiden – ända till 2007. Feuervogel är mörk tranceljudshouse med hotande stråkar som hör hemma i samma inregnade fik som Âmes Rej. Eiszauber hittar vi i andra änden av samma känslomässiga stråkhousespektrum, komplett med fejkade oljefat och ett ursnyggt solskenscrescendo. Olika känslor, olika lägen. Båda var oslagbara kompanjoner i januarikylan.
(Ola Andersson)

Skyzoo & !llmind Langston’s Pen (musikvideo)
En av de bästa låtarna från asbraiga Live From The Tape Deck, och en grymt snygg musikvideo som med enkla detaljer fångade mitt intresse på ett sällsynt sätt. Skyzoo kan inte göra något jag inte älskar. (Karin Lillbroända)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2011-01-29 00:00 / Uppdaterad: 2011-01-29 13:12

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning

Inga kommentarer ännu

Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig