dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Britta Persson: Current Affair Medium Rare
Current Affair Medium Rare (album, cd) Britta Persson
2010
Selective Notes/Razzia
7/10

Med låtar av mindre betydelse

Redan från debuten Top Quality Bones and a Little Terrorist har Britta Persson gjort smått dansant pop långt från den singasonga genombrottet lovade. På tredje albumet Current Affair Medium Rare levererar Persson fortfarande en stabilt melodiös pop med körer och ett tungt fundament.

Tillsammans med Per Nordmark och Mathias Oldén har Britta Persson gjort ett Current Affair Medium Rare som är så väl sammanhållet att spåren ger mer dynamik än ett låtbyte. Tio jämnstarka spår är en prestation i sig men det är snarare soundet i sig än låtarna som gör albumet. Current Affair Medium Rare låter i stort som de tidigare två albumen men är mycket mer av ett album. Som invändning är det just albumdynamiken som saknas. Det är lite av en tjock matta som rullas ut men det kan lika väl betyda att dynamiken dyker upp efter ett större antal lyssningar än jag hunnit med på ett par veckor. Problemet är att Current Affair Medium Rare är ett album som sitter direkt, som är lättlyssnat. I Perssons fall är det lättlyssnat på ett bra sätt. Det är som en best of där alla låtar är skrivna under samma tidsperiod.

Det är lite synd att låtarna försvinner på Current Affair Medium Rare. Meet a Bear, Toast to M och He Flies a Jet är självklara hittar var för sig. Some Girls Some Boys och Time Machine är pauser som gör sig lika väl en och en. För att undvika att spåren flyter ihop gör sig Current Affair Medium Rare bättre uppstyckad och utkastad i spellistor och random-lyssningar. För en och en är spåren på albumet starka. Tillsammans blir de ett besök på en bar där man redan legat med alla.

Britta Persson Meet a Bear

Maria Gustafsson

Publicerad: 2010-09-05 00:00 / Uppdaterad: 2010-09-05 10:24

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5708

5 kommentarer

är det pustervik som åsyftas i sista meningen?

Medlem 2010-09-05 20:52
 

Klart Primme går igång på en mening om Sex?? Han prenumererade ju på tidningen med samma namn i tron att det var en p-blaska.

Janne Oregistrerad 2010-09-05 23:25
 

Gillar du Britta? Se vad Dagens musikvideo tycker!

Dagens musikvideo Oregistrerad 2010-11-22 14:33
 

[...] skivan, Current Affair Medium Rare, släpptes i år och återfinns på undertecknads [...]

14 december: Britta Persson | dagensskiva.com Oregistrerad 2010-12-17 07:57
 

[...] Britta Persson Current Affair Medium Rare [...]

Era bästa skivor 2010 | dagensskiva.com Oregistrerad 2011-01-21 08:00
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig