dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Inför West Coast Riot 2010

rbrt_crtv_129

Tredje upplagan av West Coast Riot står för dörren och de elaka tungorna som kallat festivalen ”Sweden Rock 2.0” fortsätter med glåporden, till ingen nytta. Endagsfestivalen, med punk och hardcore som huvudsaklig inriktning, drar alltjämt storpublik. Och jag förstår varför, med årets lineup i åtanke.
De här tänkte jag ägna mer uppmärksamhet åt 17 juni:

Dillinger Escape Plan 15:45 (Black Stage)
New Jersey-bandet som, och det här får jag säkert pisk på fingrarna för, går från klarhet till klarhet och bevisade för några månader sedan att de fortfarande går i bräschen för progressiv hardcoremetal. Då släpptes Option Paralysis och tystade tvivlarna och belackarna som tyckte att Ire Works var för vek. Skåpet står där detta gäng ställer det.
Önskelåt: Setting Fire to Sleeping Giants

The Get Up Kids 18:00 (Close-Up)
Tio minuter innan The Get Up Kids äntrar scenen tar avskyvärda Flogging Molly Black Stage i besittning. Tur då att man kan fly in i Close-Up-tältet och ta del av återförenade The Get Up Kids. Som jag nämnde i recensionen av senaste EP:n för några dagar sedan är det inte med samma glöd de verkar, men ryktena gör gällande att de fortfarande är bra på scen. Mycket material från monumentala Something to Write Home About är önskvärt.
Önskelåt: Action & Action

Bad Religion 19:00 (Red Stage)
Legender som i år är 30 år som band. Det ska firas! Professor Greg Graffin och manskap fortsätter göra medryckande, påträngande och galet jävla bra punkrock år efter år. Efter jubileumsturnén nu går de rakt in i studion för att spela in femtonde fullängdaren.
Önskelåt: Skyscraper

Rise Against 20:10 (Black Stage)
88 Fingers Louie och Baxter upplöstes och ur askan bildades Rise Against. Melodiska hardcorepunkband med politiska förtecken går det tretton på ett dussin på, men Rise Against sticker ut. Det finns en allestädes närvarande nerv i musiken som är svår att värja sig mot. Sedan kan man diskutera hiten, Hero of War, från senaste skivan Appeal to Reason fram och tillbaka (jag tycker den är vedervärdig), men bortser man från den hittar man guldkorn ur hela bandets katalog.
Önskelåt: State of the Union

Jello Biafra & the Guantanamo School of Medicine 22:00 (Close-Up)
CV:t detta geni gjort sig förtjänt av är beundransvärt, ett CV där Dead Kennedys, Lard, samarbeten med bland andra Melvins och spoken word-skivor och –uppträdanden kantat karriären. Nu, med The Guantanamo School of Medicine, har Biafra tagit ytterligare ett steg i rätt riktning!
Önskelåt: Electronic Plantation

Publicerad: 2010-06-12 00:00 / Uppdaterad: 2010-06-10 23:22

Kategori: Festivaler 2010, Lördag

3 kommentarer

Bra där Äpplet!

Synd att dina favoriter Venerea inte spelar!

Sofi Oregistrerad 2010-06-12 19:24
 

Bra där Soffan!

Synd att dina favoriter Flogging Molly spelar!

Medlem 2010-06-12 19:33
 

Skitmusik i Sveriges rövhål Götelaborg. Lägg ner bajset!

Bruce Kuklik Oregistrerad 2010-06-13 19:15
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig