dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Get Up Kids: Simple Science
Simple Science (ep, cd) The Get Up Kids
2010
Hassle Records
4/10

Slött

Det är omöjligt att inte nämna Something to Write Home About, stora genombrottsskivan från 1999, när The Get Up Kids ska avhandlas. Den näst intill fulländade skivan banade väg för Kansas-bandet och ledde till att de fick dela scen med Weezer, Green Day och The Anniversary på turnéer världen över och med det följde en växande och trogen fanskara.

Det var toppen av karriären. Där efter släpptes ytterligare två skivor innan bandet som lite ovärdigt fått dra ett emo-lass 2005 annonserade ut att de splittrades. Nu är de tillbaka.

Det ska villigt sägas att ingen större iver infinner sig när det gäller återföreningens faktum eller den här ep:n. Och det känns som att bandet själva inte haft för avsikt att skapa något vidare avtryck heller. Av de fyra låtarna på en ep som känns ganska avslagen är det första spåret, Your Petty Pretty Things, som har någon sorts angelägenhet över sig. Det är i lägre tonarter som Matt Pryor och manskap idag rör sig och antar därför också en approach som inte riktigt griper tag i lyssnaren på samma sätt som på tidigare utgåvor.

Men Your Petty Pretty Things gör sitt jobbet med en drivande rytmsektion och en smått fantastisk refrängmelodi. När det gäller övriga tre spår känns de lite för oarbetade och improviserade. Keith Case försöker ta sig framåt med ett suggestivt sound, men misslyckas halvvägs in i låten. Ett drag övriga spår lider av.

Det hörs ändå att bandet till viss del är hungrigt och intentionerna finns där. En titt på bandets spelning på West Coast Riot är självskriven.

Publicerad: 2010-06-01 18:21 / Uppdaterad: 2010-06-01 18:21

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5605

3 kommentarer

Ja, det tog ett jävla tag innan dagens skivrecension publicerades. Jag bär hundhuvudet för det.

Medlem 2010-06-01 18:22
 

Detta känns ändå betydligt bättre än Guilt Show och Four minute mile. Så lite credd ska dom ha för att inte ha gjort en total Weezer och bajsa på notpapperna.

Mungo Oregistrerad 2010-06-03 00:12
 

Såg återföreningsspelning på Electric Ballroom och live så är det fortfarande drag i gubbarna. Men jag håller med om att det endast är Your Pretty Pretty Things som är något att hänga i julgranen…

Basse Oregistrerad 2010-06-03 11:48
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig