dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Lawrence Arabia: Chant Darling
Chant Darling (album, cd) Lawrence Arabia
2009
Bella Union
6/10

Helt okej

Det är sällan Nya Zeeland nämns i musiksammanhang, men faktum är att landet har haft en ganska stark indiepopscen ända sedan 80-talet då skivbolaget Flying Nun etablerade sig med band som The Chills, The Bats och The Clean. Man kan inte påstå att den avlägsna ögruppen har fött fram överdrivet många nyskapande band sedan dess, men det råder långt ifrån torka i det musikaliska klimatet.

En av de mest uppmärksammade nya pophoppen under senare år är den forne The Brunettes-medlemmen James Milne, som under namnet Lawrence Arabia skapar klassisk, 60-talssjudande barockpop med ambitiösa arrangemang och äppelkäck falsettsång. I takt med tiden hörs också obligatoriska afropopinfluenser och ringlande karibiska gitarrer.

Hade det bara varit lite bättre hade det varit hur bra som helst, men tyvärr faller Chant Darling platt mellan stolarna. Bortsett från den älskvärda singeln Apple Pie Bed finns här inte mycket som fastnar. Att det är genomgående kompetent och charmigt hjälper tyvärr inte, för melodiös pop utan minnesvärda melodier blir aldrig mer än småtrevligt.

Men om inte annat är det ju ett fint omslag.

Rebecka Ahlberg

Publicerad: 2010-02-24 00:00 / Uppdaterad: 2010-02-24 00:08

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5474

3 kommentarer

Nya Zeeland? Glöm inte Flight of the conchords!

Oskar Oregistrerad 2010-02-24 16:07
 

Verkligen inte

http://www.facebook.com/event.php?eid=315367036645&ref=ts

Adam Oregistrerad 2010-02-24 17:12
 

Ingen recension om Tomas Andersson Wijs nya ”Spår” som släpptes idag? Mästerverk.

Jonas Oregistrerad 2010-02-24 22:55
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig