dagensskiva.com

48 timmar

Recension

The Dead Confederate: Wrecking Ball
Wrecking Ball (album, mp3) The Dead Confederate
2010
Naive/Playground
4/10

Bara.. onödigt

The Dead Confederate låter otidsenliga på ett tidsenligt sätt. Detta kanske kan förklaras dels med att Wrecking Ball släpptes för första gången för ett par år sedan, och först nu får distribution i Europa, dels exemplifieras av att bandets stopp-start-stopp-teknik härletts till Nirvana i ungefär varenda text som någonsin skrivits om bandet.

När grungen härskade över västvärlden ville jag bara lyssna på Spice Girls och var konstant förbannad över att MTV styrdes av smutshåriga flanellrockare. Så vid första genomlyssningarna av Wrecking Ball var det något undanträngt långt ner i det undermedvetna som pockade på uppmärksamhet. Det var obehagligt att erkänna det, men det var grungen. Och den var precis lika tråkig som jag mindes den, med undantag för några små vågtoppar.

Hos The Dead Confederate finns dessutom ett psykedeliskt drag som gör dem kapabla till en tolvminutershädelser som Flesh Colored Canvas, som i princip är ett långt vakuum i sju minuter, för att sedan halvslött kravla runt lite i leran. Inte outhärdligt, men fullständigt onödigt. På det stora hela gör samma drag att många av låtarna på Wrecking Ball tillåts breda ut sig mycket mer än vad deras kärna egentligen tillåter. Energin går förlorad och det hela blir mest tradigt. Och albumets ”intellektuella” låt, The Rat, om, just det, en råtta (säg inte att det är en metafor!) som betraktar människan och torrt konstaterar ”stupid human, shit for brains”, är rent förhatlig.

Är det någon som har Geri Halliwells telefonnummer (en musikal är inte gott nog!)?

Martina Nordman

Publicerad: 2010-01-26 00:00 / Uppdaterad: 2010-01-25 15:03

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #5422

7 kommentarer

”Grunge makes me wanna listen to the Spice Girls”. Best. T-shirt. Ever.

Ola Andersson Redaktionen 2010-01-26 11:19
 

Vad förvånad man blir att ni sågar denna, inte. För engångsskull skriver ni om en platta som inte är tråkig indie eller hip-hop/soul som allt är annars på sidan, så sågar ni den. Bandet som verkligen gör bra grunge och tagit den till ett nytt steg, in till 2000-talet.

Dagensskiva har blivit ett totalt skämt, vart är variationen? Det finns hur mycket bra och spännande musik somhelst och ni sitter och skriver om uppenbar musik som går på P3 eller liknande kanal. Skärp er för fan.

arghallänning Oregistrerad 2010-01-26 13:40
 

Får man yttra sig om man är en arg Hallänning?

Nej, svarar jag och slänger på luren.

Nu skall jag lyssna på den här skivan. Trots det dåliga betyget. För jag har en egen smak, vilken den arga Hallänningen inte verkar ha. Han stirrar sig blind på vad andra tycker och blir irriterad när de inte tycker som han. Jag förutsätter att det är en han. För han är så typisk. En typisk han. Enligt mig. Men jag är bara nån som tycker. Och vet ni vad, jag tycker rätt. För jag tycker vad jag vill.

Puss och kram.

Chrille Kräks Oregistrerad 2010-01-26 16:31
 

Dålig musiksmak kan inte bekämpas på recensionssidorna. Det är att försöka motverka effekten av större och mer grundläggande problem. Nämligen uppväxten, miljön. Ett bättre samhälle ger bättre musiksmak, det är i den änden man måste börja!

Medlem 2010-01-26 18:21
 

Donkeyboy-resse på G?

Journal of European Public Policy Oregistrerad 2010-01-26 18:51
 

Chrille Kräks: För det första, vad har mitt kön med saken att göra? För det andra så stirrar jag mig absolut inte blind på vad andra tycker, tvärtom. Det för ju just därför jag kommenterade som jag gjorde. Anledningen också för min kommentar var för att yttra mitt missnöje mot denna sidan som bara tar upp trallvänlig indie och bara generell mainstream musik. När dom väl tar upp nåt som är utanför den schangern så är det självklart inte bra….borde inte sidan som ska handla om musik då handla om det och inte bara en schager?

Ja tyck du hur mycket du vill, det skiter jag i och säger inget om. Men var inte en såndär jag vet bästare. Hur kan du vara så säker på att jag är en han förresten?

arghallänning Oregistrerad 2010-01-31 04:57
 

Sämsta recensionen jag läst. Så himla tafatt och lam. Den här rix fm martina ska ju inte recensera en sån här platta, det ska folk som förstår musik göra. För denna plattan är bra.

henke Oregistrerad 2010-04-24 10:04
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig