dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Hägga & the Thieves From the North: Introducing the Thieves From the North
Introducing the Thieves From the North (album, cd) Hägga & the Thieves From the North
2009
National
6/10

Cowboy i snoppkjol

När jag letar referenser hamnar jag någonstans mellan norrländska Isolation Years och Devendra Banhart i snoppkjol. Mikael Häggqvist och hans Thieves From the North vågar ta till ganska stora gester på debutalbumet. Det är mastiga oooooh-körer, flöjter och teatraliska melodier som de kommer undan med i stort sett hela vägen. Främst för att inramningen av musiken ändå är såpass traditionell.

Banhart-vibbarna blir emellanåt övertydliga, men det beror förmodligen på att jag själv lyssnat så mycket på Megapuss, och inte på Häggas intentioner.

Inledande In a Different Light och Cleptomaniac är de starkaste spåren. Folkpop med tempo. De senare spåren är försiktigare med mindre karaktär men ett spår som It Resembles a Lie är rena cirkusparadhistorien. Elvis the King är fin på riktigt. En ballad där kulisserna dramatiskt byts en gång i halvminuten.

Den här variationen skapar ett helt ok debutalbum från ett gäng cowboy-utklädda (jo) killar som förmodligen siktar ganska högt.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2009-04-14 23:00 / Uppdaterad: 2009-04-14 22:43

Kategori: Recension | Recension: #5058

4 kommentarer

tvi vale, siktar de högt!

vad menar du egentligen med sista meningen?

Förresten är Isolation years från en norrländsk stad och Hägga från en annan. båda med över 100.000 innevånare och inte helt olika Örebro, förutom dialekten som är mycket värre i just Örebro. Det vore trevligt att se om ni var med på OÄ’n eller inte.

Var Devandra Banhart kommer ifrån har jag ingen aning om.

Medlem 2009-04-15 01:42
 

Sundsvalls kommun har 94 549 invånare, enligt Wikipedia.

Sergej Oregistrerad 2009-04-15 08:41
 

den dör snoppskjolen var skön! En sådan vill jag med ha! Tänk vad populär man skulle kunna bli med en sån alltså!! en snopp hit, en snopp dit…!!

hanuschka Oregistrerad 2009-04-15 12:02
 

förstår inte alls isolation years referenserna? det verkar som att alla musikskribenter som ska recensera ett norrländskt band med lite såkallat ”vemod” måste namedroppa isolation years?

detta var snarare calexico möter architechture in helsinki med en liten skvätt essex green.

spritgurra Oregistrerad 2009-04-16 00:13
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig