dagensskiva.com

48 timmar

Lördag

Februari: en kort månad

februari09

Februari är den kortaste månaden på året och var de gamla romarnas sista månad på året. Men för oss väntar fortfarande nästan ett helt år av nya musikupplevelser. Här är några av dem som vi hunnit beta av.

Bäst i februari? Det här. Brooklyn, Atlanta, New Orleans, Chicago och London. Samtidigt på samma scen. Den största besvikelsen i hiphophistorien (Jay-Z, T.I., Kanye West och Lil Wayne rappandes över en M.I.A.-sampling borde ha blivit fruktansvärt jättebra, istället blev det bland det plattaste jag någonsin hört) blev ett otroligt fett framträdande. Se och rys.
(Karin Lillbroända)

Francis på Lilla Hotellbaren (konsert)
Det är inte ofta som spelningar med osajnade demoband gör mig barnsligt exalterad, men när Francis diaboliskt svängande psychobillyblues rev upp och rev ner Stockholms allra reklamarglassigaste uteställe dog jag rakt upp och ner. 25 mars kommer de tillbaka för att inta Stampen. Det här kan bli något stort.
(Rebecka Ahlberg)

Siesta (festival)
Helt fantastiska bokningar till Hässleholmsfestivalen Siesta! Nu senast Phoenix, Junior Boys och Placebo. Som om inte det vore nog så kommer även Tiger Lou, Parken, Nordpolen, Kleerup, John ME, I are Droid, Gustav Spetz, Jonathan Johansson, Division of Laura Lee, As in RebekkaMaria, Anna Maria Espinosa och Adiam Dymott som jag också hoppas kunna se. Känner redan nu att det inte kommer finnas tid för slarvande på campingområdet.
(Martin Sjölander)

IPRED (lag)
IPRED-lagen blir verklighet den första april. Vad politikerna känner till om dagens teknik är dock lite oklart.
– Även regeringen har hört talas om trådlös uppkoppling, säger hur som helst justitieminister Beatrice Ask. Så vi får väl helt enkelt lita på att politikerna sköter sina jobb?

Vad den nya lagen kommer innebära för nedladdningen och musikindustrin är ännu ganska oklart. Men helt säkert är att upphovsrätten ställs mot rättssäkerheten och att det kommer påverka många människor och dess nedladdnings- och musikvanor.
(Pontus Gustavsson)

Downset Downset. (album)
En bortglömd klassiker som hamnade i skuggan av Rage Against the Machines härjningar. (Pelle Sten)
(Pelle Sten)

Guadalupe Plata I’d Rather be a Devil (låt)
Guadalupe Plata tar bluesen till en om inte ny, så annorlunda nivå. En kråka i en flock duvor, om vi ska tala om det lokala musikklimatet rent generellt. Den twangiga, mordiska slidegitarren på I’d Rather be a Devil skulle göra Elmore James stolt.
(Martina Nordman)

Justin Townes Earle på Babel (konsert)
Den 10 februari spelade Steve Earles son Justin Townes Earle för ett nästintill fullsatt Babel i Malmö. Det var, som jag ibland hör folk säga om konserter, en magisk afton. Med den rösten, den musiken, den sydstatsdialekten och den flirtiga blicken mot publiken kunde ingenting gå fel för Justin. Och det gjorde det inte heller. Jag ska skaffa mig en helt egen Charlie.
(Madelene Holm)

Svarte Greiner Kappe (album)
Om man lyssnar riktigt högt känns det nästan som att det blir en harmoni tillsammans med vinterångesten.
(Kal Ström)

Jonas Kullhammar Quartet The Half Naked Truth 1998-2008 (box, 8×cd)
Det är så vansinnigt sällan jag känner anledning att plocka fram det allra högsta betyget när jag skriver om nysläppt. Förra året hände det inte en enda gång. Sen starten 1999 har det hänt en handfull gånger. Den här lådan förtjänar betyget åtta gånger.
(Patrik Hamberg)

Reykjavik The Blood (album)
Ólafur Arnalds och Benni Hemm Hemm får ursäkta, det mest intressanta från Island just nu heter som öns huvudstad och låter som en smutsig hybrid mellan Jesus Lizard och tidiga The Blood Brothers. Så. Jävla. Bra.
(Jonas Appelqvist)

Lifelike Sunset/Sequencer
Lifelike är alltid Lifelike. Kort sagt finemanghouse som fullständigt överdoserat på hela det sena sjuttio- och det tidiga åttiotalets analogsyntande. Om det sedan blir Sunset eller Sequencer som plockas fram mest från dubbeltolvan är mest fråga om dagsform och humör.
(Ola Andersson)

Redaktionen, dagensskiva.com

Publicerad: 2009-02-28 00:00 / Uppdaterad: 2009-02-28 09:55

Kategori: Lördag, Månadssammanfattning

9 kommentarer

”Kappe” är ett riktigt bra album. Fler borde lyssna.

(Det verkar som många missat nya EP:n med A Mountain of One, som är en ganska rolig historia – klicka på Gorillan! Och i dag släppte Embassy sin strängt limiterade singel ”You Tend to Forget” – tydligen endast i tre ex.”.

Gorillan Oregistrerad 2009-02-28 00:11
 

Kokane – Street’s are Callin’

NJA 2008 s. 653 Medlem 2009-02-28 00:40
 

börja röra dig i en riktning. du står ju helt stilla medan musiken rör sig saakta, saakta förbi dig. har du ingen vilja att utforska; är du en produktplacerares dröm; som går att läsa likt en öppen bok och helt utan initativ -teknokratiskt fyrkantig och konservativ.

Primal Oregistrerad 2009-02-28 11:57
 

Tycker Pontus att Ipred lagen är något av det bästa som har hänt under februari?

Medlem 2009-02-28 12:02
 

Det är lätt att vara emot nedladdning när man får alla skivor gratis.

Primal Oregistrerad 2009-02-28 14:05
 

Reykjavik! lät jävligt intressant msåte kollas iN!

ass Oregistrerad 2009-02-28 15:46
 

Phoenix är så jäkla mumma

kingofswing Oregistrerad 2009-02-28 15:59
 

Oj! Tack som fan för Reykjavik! Det är ju smått fantastiskt!

petter Oregistrerad 2009-03-01 22:24
 

Hur fan kan man inte gilla swagger like us. Pucko.

Namn (måste anyes) Oregistrerad 2009-03-10 13:24
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig