dagensskiva.com

48 timmar

Recension

My Morning Jacket: Evil Urges
Evil Urges (album, mp3) My Morning Jacket
2008
Rough Trade/Border
5/10

Roande

Jag listade Sec Walkin’ som månadens bästa i juni. Det var ungefär behållningen av Evil Urges och jag tänkte mig att det var det sista jag skulle se av albumet. Det fick ett svalt mottagande och själv var jag inte sen att stämma in i kören. Men så har jag ändå umgåtts med albumet ett par månader, varför vet jag inte riktigt, och visst har det sina kvaliteter efter att det första skrattet efter funkchocken ebbat ut.

Jag har inga idéer om vad det är Jim James och hans kollegor försöker sig på i inledningen av albumet. Det som måste ha låtit som en dålig idé under skrivstadiet fortsätter att vara en dålig idé på albumet. Highly Suspicious är inte pretty fly for a white guy. Highly Suspicious är humor. Fnitter, en bestämd manskör, fruktiga gitarrsolon och James skräckinjagande falsett är bara inte ok. Den röst som är My Morning Jackets största tillgång gör sig till åtlöje i ett ansträngt ”peanut butter pudding surprise”-gnällande.

När man vant sig är det ändå körerna och gitarrsolon och arenarock utan självdistans som gör det på albumet som är lyssningsvärt. För vartannat spår är faktiskt det. Sec Walkin’, Thank You Too, Librarian och Look at You låter som det My Morning Jacket vi är vana. Touch Me I’m Going to Scream och Aluminum Park är Madison Square Garden, nävarna i vädret och hybris så det skvätter om det och till Aluminum Park har jag hört både gapskratt och allsång otaliga gånger i sommar. Det är roligt några gånger. Sen en aning pinsamt. Och efter det har jag raderat halva albumet från min dator.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2008-08-06 00:00 / Uppdaterad: 2008-08-05 23:02

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4693

16 kommentarer

Vad sorgligt. Jag gillar verkligen ”Z”. Den brukar få göra mig sällskap igenom vinterns kvällspromenader. Tråkig utveckling de tagit. Urk.

Medlem 2008-08-06 00:11
 

Du har ju noll koll!
Evil Urges är årets hittils bästa!
ÄN sviker inte MMJ…

Spektaklet Oregistrerad 2008-08-06 00:24
 

Låter kanon det här. Tack!

Medlem 2008-08-06 06:01
 

”Och efter det har jag raderat halva albumet från min dator.”

Vissa fildelare är bättre än andra (som arg skåning sa en gång) för inte fan raderar man köpt musik.

JoGräs (50 % donut 50 % Persson) Oregistrerad 2008-08-06 09:31
 

Promos, anyone?

Maria Gustafsson Redaktionen 2008-08-06 09:50
 

Men vad fan! Detta är ju årets bästa platta hitills. Klart 8 eller 9 i betyg. Ni fattar ju inget – dårar!

Kommisarie Roy Oregistrerad 2008-08-06 10:39
 

My Morning Jacket har alltid varit genuint usla. Visst, ett par bra låtidéer har funnits. De har emellertid slarvats bort i den kanske mest felproducerade ljudbilden genom tiderna A K A ”would you like some music with your reverb?”.

Hela det där modernare altcountrygänget (långt ord) med My Morning Jacket och Great Lake Swimmers verkar tro att halvdåliga låtar kan räddas om man draperar dem i reverb. Inte helt olikt hur Ola Anderssons, maxims och – i allt större utsträckning – Primals sällar brukar resonera med den förhatliga vocodern (”det heter faktiskt filterhouse och det är en genre!”, ”Yeah right och det skiter jag i det låter ändå bara som Cher 1996″.).

Medlem 2008-08-06 10:50
 

Vill inte ens försöka mig på denna plattan. MMJ sluta att vara bra efter At Dawn skivan, grymt tråkiga nufötiden!

Andréw Oregistrerad 2008-08-06 11:40
 

blanda inte in mig i den där vodo-housen.

Medlem 2008-08-06 11:56
 

Helt rätt betyg. Årets största besvikelse.

Sputnik Oregistrerad 2008-08-06 12:23
 

Sen när är ”vocoder” och ”filterhouse” synonymer?

Ola Andersson Redaktionen 2008-08-06 15:18
 

Sedan daddy djs dagar.

maxxxim Oregistrerad 2008-08-06 15:44
 

synd. Z var kanon, evil urges har sina stunder men är överlag en rätt stor besvikelse. många gamla godingar har svikit i år: the mountain goats, the magnetic fields, xiu xiu och my morning jacket. rätt trist skivår överhuvudtaget.

this charming man Oregistrerad 2008-08-08 13:35
 

Va fan säger ni?!? Ni vet ju inte vad ni snackar om. Evil Urges är ju årets mest efterlängtade platta och JAG TYCKER FAKTISKT att den lever upp till förväntningar också. Det är faktiskt en av årets hittills bästa plattor, jag kan inte sluta lyssna på den. Visst, kanske är den inte lika bra som ”Z” men inte fan är den ett skämt heller. Det finns många helt fantastiska låtar på EU, ska jag vara ärlig så är där faktiskt inte en enda låt jag kan välja bort. Jag tycker att låtarna kompletterar sig bra, FAKTISKT! Så ska ni fråga mig om ett betyg blir det ett väldigt högt, då jag utan tveka skulle att världens bästa, finaste och vackraste band har gjort igen – och jag är nöjd som bara den! :D

Emelicious Oregistrerad 2008-08-10 22:44
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig