dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Stephen Duffy & the Lilac Time: Runout Groove
Runout Groove (album, cd) Stephen Duffy & the Lilac Time
2008
Fulfill Lcl/ Bonnier Amigo
5/10

Semestersysselsättning

The Lilac Time ger ut sitt åttonde album på över tjugo år och jag har aldrig hört dem förut. Jag visste inte ens att de fanns. Jag hade ingen aning om att Stephen Duffy var med och startade Duran Duran eller att han producerat och skrivit musik till Robbie Williams. Att han spelat med Alex James från Blur och Justin Welch från Elastica. Men när jag lyssnar på Runout Groove blir det tydligt. Runout Groove innehåller inslag från all of the above. Men albumet innehåller även tydliga inslag av country och brittisk folk-tradition med kvaliteter likt The Grand Drive. Speciellt Desert Shore. Vänlig countrypop.

Som så klart är en del av problemet. Titlar som Runout Groove, Desert Shore, Pruning the Vine och Driving Somewhere. Jag menar, kom igen!

Det finns värden som gjort att jag fastnat för det här albumet. Velat skriva om det. Jag anar hela tiden den countrypop som blir tillräckligt smart för att göra sin grej. Men det kanske är så att Stephen Duffy lägger sina kreativa utsvävningar och ansträngningar på andra och använder The Lilac Time som semestersysselsättning. Som matchen som inte spelas på planen utan hemma på gräsmattan. Lite mindre ansträngning, lite mindre kreativitet och lite närmare till ölen.

Spåren på Runout Groove är stillsamma och icke-utmanande. Det finns dagar man gillar även det. Jag har haft såna dagar när jag lyssnat på Runout Groove. Och då är den faktiskt helt ok.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2008-06-04 00:00 / Uppdaterad: 2009-04-14 22:06

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #4620

3 kommentarer

Stephen ”Tin Tin” Duffy! ”Kiss Me”! Så mycket ”pop mitt i mitten av åttiotalet” det bara går (ja, videon också). Och inte så lite Art of Noise-influerat, dessutom.

Ola Andersson Redaktionen 2008-06-04 00:54
 

”Keep Going” från 2004 var minsann en fantastisk liten skiva.

Medlem 2008-06-04 12:24
 

jojo

Karg våning Oregistrerad 2008-06-04 13:12
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig