dagensskiva.com

48 timmar

Recension

Jenny  Lewis with the Watson Twins: Rabbit Fur Coat
Rabbit Fur Coat (CD) Jenny Lewis with the Watson Twins
2006
Rough Trade
7/10

Värme

Lyssna

Sök efter skivan

Det är synd när all uppmärksamhet kring ett album handlar om en halvdan version av the Traveling Wilburys ”Handle With Care”. Det finns så mycket annat på ”Rabbit Fur Coat” som borde ge den uppmärksamhet. Samtidigt är ju en version av en känd låt som samlar gräddan av folk- och indieeliten i USA ett idiotsäkert sätt att skapa uppmärksamhet.

Conor Oberst som Dylan, Ben Gibbard som Roy Orbison och M. Ward som Jeff Lynne tittar inte bakåt utan visar snarare vad vi har att vänta oss om tjugo-trettio år. Just därför känns versionen ändå intressant, men skrämmande.

Jenny Lewis är Rilo Kileys sångerska. Under åren med bandet har hon kontinuerligt skrivit eget material. Låtarna på ”Rabbit Fur Coat” är skrivna i Los Angeles under 2004. När Conor Oberst skulle starta bolaget Team Love såg han till att fånga Lewis och nu är äntligen hennes solodebut klar.

Albumet pendlar mellan dansantare Kelly Willis-country och stämningar som liknar de Jolie Holland skapar. I min favorit ”Born Secular” vaggar Chandra och Leigh Watsons röster till ett mindre varsamt trumkomp låten i hamn. I andra spår är det enbart Watsons klara röst som berättar till en förförisk gitarr som skapar melodier inte särskilt långt från M. Wards egna alster. M. Ward har tillsammans med Mike Mogis producerat ”Rabbit Fur Coat” och de har båda skapat tydliga avtryck.

”Rabbit Fur Coat” är ett otroligt moget och varmt debutalbum. De förtroliga texterna känns små och rädda samtidigt som Jenny Lewis framför dem tryggt och med en skärpa som ger god konkurrens med hennes äldre kollegor.

Maria Gustafsson

Publicerad: 2006-01-31 00:00 / Uppdaterad: 2007-06-05 11:09

Kategori: Dagens skiva, Recension | Recension: #3585

12 kommentarer

hasse sjö?

Medlem 2006-01-31 00:03
 

Jenny Lewis är världens vackraste….

Medlem 2006-01-31 00:10
 

Är inte det Joanna Newsom som är världens vackraste? Tyckte jag hörde nåt om det… Rilo Kiley kan ju, då kanske detta också kan vara nåt att snöa in på. Värme är ju inte helt fel trots att vintern inte är som den brukar

Medlem 2006-01-31 00:38
 

Jenny Lewis tycker om ostchips

Medlem 2006-01-31 12:16
 

Jag är förälskad.

http://popbloggare.blogspot.com

Medlem 2006-01-31 13:52
 

Jag har en egen recension där ska jag kanske tillägga…

http://popbloggare.blogspot.com

Medlem 2006-01-31 13:53
 

Härligt, var precis vad jag behövde/ville lyssna på idag.

Medlem 2006-01-31 18:01
 

Jenny Lewis är världens sötaste

Medlem 2006-02-01 03:40
 

Jag hatar Conor Oberst och jag hatar Ben Gibbard. Men Jenny Lewis verkar inte bara sympatisk utan även fett begåvad. Precis som Joanna Newsom, eller Colleen. Det är ju fortfarande så: för att en kvinnlig artist ska få uppmärksamhet så måste de vara tio gånger bättre än männen. Det är ingen konspirationsteori, just plain facts. Men en annan grej: om ni vill läsa en text som fullkomligt krossar tidningen Sonic – och det vill ni ju – så kolla in http://www.annikaflynner.blogg.se

Medlem 2006-02-01 14:07
 

Jomenvisst Annika Flynner, alla hatar tjejer och ingen tjej ska få spela musik. Det där är bara skitsnack. Ben Gibbard ÄR bra. Sonic är bra.

Medlem 2006-02-01 14:47
 

oj annika flynner, inte på bra humör? jenny lewis röst är så smältande underbar att hon hade kunnat sjunga gubben noak och fått den till världens vackraste låt. Jag bryr mig inte ett dugg dock om det är en man eller kvinna som sjöng in dessa låtar, det enda jag bryr mig om är att hejvilt rekommendera folk att lyssna på det här albumet en söndag kväll för att få sina sista lediga timmar behagliga

Medlem 2006-04-16 17:12
 

[...] Grant Orchestra For The Moon (3)Rilo Kiley Under the Blacklight (3)Basia Bulat Oh, My Darling (1)Jenny Lewis with the Watson Twins Rabbit Fur Coat (11)Soft Cell Cruelty Without Beauty [...]

She & Him “Volume One” | dagensskiva.com Oregistrerad 2008-06-12 22:46
 
Kommentera eller pinga (trackback).

Du kan använda: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Inloggning

Registrera dig